Otvoreno priznala

Iskrena Lucija: 'Bolest se počela manifestirati u pupku, u ušima i na kraju čak i na licu'

Lucija Lugomer
Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/10
30.10.2019.
u 20:38

Iskreno se nadam da sam ovim priznanjem nekome pomogla i da će sada znati da nije sam/sama u tome - rekla je Lucija nakon što je napisala dužu objavu kako se prije deset godina počela boriti sa seboreičnim dermatitisom.

Naša plus size manekenka Lucija Lugomer otkrila je kako se već godinama muči sa seboreičnim dermatitisom koji se najprije pojavio na tjemenu i kaže kako je utjecao na njezino samopouzdanje. Prvi znakovi seboreičnog dermatitisa pojavili su joj se prije više od deset godina.

- Prvenstveno se pokazao na tjemenu i tada je to doista utjecalo na moje samopouzdanje, pogotovo kada ti kolega u klupi komentira što ti je s tjemenom i otvoreno se gadi prema bijelim ljuskicama na glas a ti nemaš pojma kako mu objasniti što se dešava jer si mlada i zbunjena...Nakon toga počelo se manifestirati u pupku, u ušima i na kraju čak i na licu u dva navrata - opisala je Lucija svojim pratiteljima na Instagramu prve znakove ovog oblika dermatitisa.

Prva krema koju je dobila imala je kortikosteroide i kako je Lucija pretjerala s korištenjem kreme dobila je zaliske.

- Evo vam ih čisto na bijelo na ovoj slici. Uglavnom, danas si bez njih više nisam ja - ja. Ne očekujem čuda, ne planiram nikakve operacije  presađivanja i slično prihvatila sam da sam to jednostavno - JA! - piše Lucija koja će uskoro postati mama i mnogi su joj rekli kako nakon poroda može očekivati da će joj kosa ispadati, na sve to ona kaže:

- I ovi stavovi koje slušam ‘ ne brini, danas imaš super kosu dok si trudna ali nakon rođenja djece će ti ispasti sva kosa’ ću samo  "začepiti" rečenicom - jel obrijati glavu stvarno najgora stvar koju si možete zamisliti? ...jer meni nije! Mislim da bi mi baš dobro stajalo a bogme znam mnoge žene kojima gola glava stoji 10.000 puta bolje nego glava sa mrtvom - do iznemoglosti izblajhanom kosom. Iskreno se nadam da sam ovim priznanjem nekome pomogla i da će sada znati da nije sam/sama u tome. Zapravo nemam pojma jel itko na javnoj sceni pričao o ovom ‘problemu’ pa ako već netko treba biti prvi - ja volontiram!

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pulchrum
22:02 03.11.2019.

Puno svježeg zraka, jednom mjesečno bar na Sljeme, puno kuhanog povrća, kuhanog mesa, voća, živjeti život u dobroti i ljubavi, izbjegavati stresove i polako će nestajati. I da, dr kažu izbjegavati previše omekšivača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije