TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Ispao na pitanju o poznatoj domaćoj pjesmi, znate li odgovor?

Tko želi biti milijunaš
Foto: HRT
1/3
20.05.2021.
u 21:09

Nakon prelaska drugoga praga Tomislava je dočekalo glazbeno pitanje zbog kojega je naposljetku napustio kviz. Tražilo se ime tinejdžerice koja je 30 dana bila u vezi s protagonistom pjesme Parnoga valjka

Novo izdanje game-showa "Tko želi biti milijunaš' započelo je s Edijem Perovićem koji je otvorio 11. pitanje za 64.000 kuna. Iz prethodne emisije ostala su mu dva džokera pa je upitao znalce krase li ogledala pravokutne Dvorane ogledala u palači Versailles jednu, dvije, tri ili četiri strane. Bruno Robert, kojemu se činilo da jedini od znalaca ima neku ideju, naglasio je da pretpostavlja kako bi riječ mogla biti o jednoj strani. No medicinski biokemičar ipak je, nažalost, za konačan odgovor odabrao dvije strane, kviz napustivši s iznosom drugoga praga.

Foto: HRT

Igrom "Najbrži prst" potom je u vrući stolac sjeo Tomislav Flegar iz Zagreba. Tomislav je zapeo na pitanju za 8000 kuna. Nije znao koja je najviša građevina na tlu Hrvatske visoka 340 metara. Na prvu je, istaknuo je, pomislio na dimnjak no iskoristio je džoker "pola-pola" čijom je upotrebom u suženu izboru, uz dimnjak, ostao i repetitor pa se doktor dentalne medicine, nakon kraćeg razmišljanja, opredijelio za dimnjak te dobio priliku otvoriti sljedeće pitanje.

Za 32.000 kuna trebao je odgovoriti po kome je nazvan najveći grad američke savezne države koja je pak dobila ime po bivšem predsjedniku. Po kancelaru, poglavici, generalu ili po kraljici? Nakon zatražene pomoći znalaca, Bruno Robert potvrdio mu je ono što je i sam prethodno pretpostavio – riječ je o saveznoj državi Washington čiji je najveći grad Seattle nazvan po poglavici. 

Foto: HRT

Nakon prelaska drugoga praga Tomislava je dočekalo glazbeno pitanje zbog kojega je naposljetku napustio kviz. Tražilo se ime tinejdžerice koja je 30 dana bila u vezi s protagonistom pjesme Parnoga valjka. Džoker "zovi" nije znao je li joj ime Anja, Ivana, Neda ili Staška. Tomislav se zatim odlučio za Ivanino ime. No, tinejdžerica iz pitanja za 64.000 kuna je Staška, a istoimena pjesma dio je studijskog albuma "Vrijeme je na našoj strani", kojega je popularni pop-rock bend objavio 1981. godine.

Posljednja večerašnja natjecateljica Ivana Peroš Žokalj do kraja emisije osvojila je 1000 kuna bez upotrijebljena džokera. Profesorica biologije i kemije iz Zadra stoga svoj pohod na milijun nastavlja idućega četvrtka.

VIDEO: Albina se oglasila nakon što nije prošla u finale

Komentara 5

DU
Deleted user
22:50 20.05.2021.

Staška je bila gotovo dijete... Lipa stvar Parnog valja.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
08:42 21.05.2021.

ne

HA
HaryHole33
23:01 21.05.2021.

Ovo je pitanje kretensko. To je najobičniji trač, odnosno ŽUTILO . kakvo je to " neznanje" za ozbiljnije ljude, ne samo po godinama, ima i puno mladih koji ne žive za tračanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije