Zajedno su gradili carstvo

Ivana je s Trumpom bila 15 godina u braku, a tijekom brakorazvodne parnice optužila ga je za silovanje

Foto: profimedia
1/11
15.07.2022.
u 08:29

Kasnije je tu optužbu povukla kada se Trump kandidirao za predsjednika, a razlog zbog kojeg je zatražila razvod bio je njegov preljub

Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa preminula je u 73. godini i od bivše supruge s kojom je bio 15 godina u braku i dobio troje djece, oprostio se i Trump te u izjavi napisao: 

"Ivana je bila divna, lijepa i nevjerojatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Bila je jako ponosna na svoje troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili jako ponosni na nju. Ljubavna priča Ivane i Donalda počela je kao u mnogim hollywoodskim filmovima. Ona je u restoranu s društvom pokušavala pronaći slobodan stol kada je njezina ljepota i privlačnost privukla Donalda koji se zatekao u istom restoranu i odmah je odlučio Ivani i društvu osigurati stol. Bilo je to 1976. godine kada je Ivana iz tadašnje Čehoslovačke stigla u Ameriku i, dok je istraživala New York s prijateljima, jedna od prvih osoba koju je upoznala bio je Trump.

– Nakon što nam je pomogao pronaći slobodan stol, ostao je sjediti s nama. U jednom trenutku samo je ustao i otišao i prije toga je platio račun poput pravog džentlmena. Kada sam izašla iz restorana, Donald je sjedio u limuzini i odvezao me kući – ispričala je Ivana jednom prilikom o početku njihove romanse. Vjenčali su se 1977. godine, a iste im se godine rodio i sin Donald Trump Jr., dvije godine kasnije dobili su Ivanku, a 1984. su dobili su i treće dijete, sina Erica. U 80-ima zajedno su gradili Trumpovo poslovno carstvo i Ivana je aktivno sudjelovala u uređenju interijera Trumpovih hotela i kockarnica. Trump je imao povjerenja u njezin ukus i poslovne odluke. Tijekom 15 godina braka nije joj bio vjeran i ona je to slutila, ali nije htjela priznati samoj sebi sve do susreta s glumicom Marlom Maples.

– Odjednom sam vidjela da mi prilazi neka lijepa plavuša. Rekla mi je: "Ja sam Marla i volim tvog muža. Voliš li ga ti?". "Naravno da ga volim", odgovorila sam, zapanjena njenom drskošću. Ipak, u tom trenutku znala sam da je moj brak gotov – prisjetila se u jednom razgovoru Ivana trenutka u kojem je shvatila da mora zatražiti razvod. Mediji su pozorno pratili sve detalje u ovoj brakorazvodnoj parnici tijekom koje je Ivana iznijela i optužbu da ju je Donald silovao, a kasnije, kada se kandidirao za predsjednika, te je optužbe i javno povukla. Predbračni ugovor koji je potpisala nije joj osigurao mnogo toga, ali na kraju razvoda nije izašla siromašna. New York Times je te 1992. godine prenio kako je Ivana nakon razvoda dobila od Trumpa 14 milijuna dolara, vilu od 45 soba u Connecticutu, stan u zgradi Trump Plaza na Manhattanu i pravo na korištenje rezidencije Mar-a-Lago u Floridi jedan mjesec u godini i dobila je skrbništvo nad djecom i mjesečnu alimentaciju u iznosu od 650 tisuća dolara godišnje.

VIDEO Siniša Vuco pokazao kako se sa suprugom zabavljao na koncertu grupe Guns'N'Roses

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria7
09:16 15.07.2022.

Optužila ga je tek kada mu je izvukla pola love. Sifgurno je sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije