PROMO

Izgubljena blaga Egipta: Nevjerojatne priče s arheoloških iskopina

National Geographic
Foto: Windfall Films
1/3
27.09.2024.
u 11:14

Egipat, smješten na sjeveroistoku Afrike, dom je jedne od najstarijih civilizacija na svijetu. Poznat po svojoj bogatoj povijesti, monumentalnim piramidama, hramovima i sfingama, bio je središte moćne civilizacije koja je trajala tisućama godina. Stari Egipćani razvili su naprednu arhitekturu, sustave pisma poput hijeroglifa te sofisticirane znanosti i tehnologije. Danas, Egipat je arheološko blago koje privlači istraživače i turiste iz cijelog svijeta.

Foto: Windfall Films

Dokumentarna serija „Izgubljena blaga Egipta“ čiju petu sezonu pratimo od nedjelje, 29. rujna u 22 sata na National Geographicu vodi nas na fascinantno putovanje kroz povijest i donosi nevjerojatne priče s arheoloških iskopina koje uključuju neke od najpoznatijih egipatskih legendi, o Kleopatri, izgubljenoj Abusirovoj piramidi ili Aleksandriji, izgubljenom megagradu. Pratimo međunarodne egiptologe koji se neumorno bore protiv ekstremnih vremenskih uvjeta, nepodnošljivih vrućina i nepristupačnog terena kako bi otkrili skrivene grobnice, neprocjenjive artefakte i nove dokaze o životu u drevnom Egiptu.

Foto: Windfall Films

Osim istraživanja najvažnijih arheoloških otkrića, ova serija pruža i ljudsku perspektivu o strasti, odlučnosti i znanstvenoj predanosti timova koji ulažu svoje znanje i energiju u iskopavanja. Kroz napetu atmosferu, gdje se ne zna hoće li svaki novi sloj zemlje otkriti remek-djelo ili donijeti neočekivane prepreke, gledatelji će moći osjetiti uzbuđenje i izazove arheologije iz prve ruke.

Serija „Izgubljena blaga Egipta“ koristi najnovije tehnologije kako bi gledateljima pružila jasniju sliku drevnog Egipta nego ikad prije. Zahvaljujući neviđenom pristupu ekspedicijama na terenu, ova serija otkriva uzbudljive nove podatke koji proširuju naše razumijevanje prošlosti, ali i otvaraju i vrata budućim generacijama istraživača.

Nova sezona dokumentarne serije „Izgubljena blaga Egipta“ emitira se od nedjelje, 29. rujna u 22 sata na National Geographicu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije