Ovo će mu biti prvi Oscar

Jackie Chan dobiva Oscara za životno djelo

Jackie Chan
Foto: Baxter/Press Association/PIXSELL
1/6
01.09.2016.
u 22:57

Chan je u prvom filmu glumio već s osam godina, a glumio je i ponekad režirao u više od 30 borilačkih filmova u Hong Kongu

Glumac i majstor borilačkih vještina Jackie Chan primit će Oscara za životno djelo, objavila je u četvrtak Akademija filmskih umjetnosti i znanosti. 

Chan, rođen u Hong Kongu i star 62 godine, imao je uloge u holivudskim filmovima poput "Kung Fu Pande", "Karate Kida" i "Rush Houra". Ove će se godine pridružiti ostalim dobitnicima te nagrade, redatelju dokumentaraca Fredericku Wisemanu, britanskoj montažerki Anne V. Coatesu i casting direktorici Lynn Stalmaster.

Svaki od njih će na gala večeri u Los Angelesu u studenome primiti počasnu figuru Oscara kojom se priznaje njihov cjeloživotni doprinos filmskoj umjetnosti.

Predsjednica akademije Cheryl Boone Isaacs u priopćenju ih je sve nazvala "pravim pionirima i legendama u svom zanatu". 

Chan je u prvom filmu glumio već s osam godina, a glumio je i ponekad režirao u više od 30 borilačkih filmova u Hong Kongu. Ovo će mu biti prvi Oscar.

Chana je u kolovozu Forbes proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svijetu. U 2016. je zaradio 61 milijun dolara, nešto manje od zvijezde "Brzih i žestokih" Dwaynea Johnsona.

>> Dosta mu je pucnjave, Jackie Chan želi biti azijski Robert De Niro

Ključne riječi

Komentara 3

ŠA
Šaula
02:44 02.09.2016.

Legenda

NE
nejbur
01:18 02.09.2016.

bravo dzeki, tako treba.

UN
unbekant
08:22 03.09.2016.

Pa tako i treba ,jer je to zaista zasluzijo,jer kad mogu dobiti"nobelovu nagradu za mir"neki svjetski presjednici,koji vode ratove i podsticu ubijanja po svjetu,zasato ovaj simpaticni glumac,nebih mogao dobiti(zasluzeno)"oskara"za svoje glumacke sposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije