Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tatinim stopama

Jan Kerekeš: Želim da veza s Vikom bude ozbiljna do kraja

Jan Kerekeš
18.09.2010.
u 09:00

Mladi glumac i glazbenik Jan Kerekeš, sin glumca Ljube Kerekeša potpisao je ugovor za MIG- Music, njemačku diskografsku kuću, koja novi album Cold Snapa izdaje za svjetsko tržište.

Iza njega je više nego uspješno radno ljeto, pa je 23-godišnji glumac i glazbenik Jan Kerekeš i te kako imao razloga nagraditi sebe i djevojku Viku sedmodnevnim boravkom u Egiptu. U iščekivanju nove sezone serije “Stipe u gostima”, gdje Jan igra epizodnu ulogu, kao i inozemne glazbene karijere, mladi se par ovih dana odmara u Hurgadi.

– S njemačkom diskografskom kućom MIG-Music potpisali smo ugovor, snimili spot koji će se zavrtjeti na svim kontinentima i CD koji će u listopadu izaći u cijelome svijetu. Uime te kuće potpisao je Manfred Schutz, velika faca, koji je radio zlatne naklade Iron Madena, AC/DC-a... svih bendova koje mi slušamo – ponosno kaže pjevač grupe Cold Snap. Osim glazbe koju bend izvodi, Schutza se vjerojatno dojmio i način na koji su mu momci uručili CD. – Nije nam bilo teško sjesti u auto i proći četiri tisuće kilometara. Obišli smo 12 izdavačkih kuća, ostavili kuverte s CD-ima i biografiju. Htjeli smo izbjeći slanje mailom i svima osobno dati materijale. Dva tjedna kasnije javili su se iz Mig Musica i rekli da su jako zainteresirani – govori Jan. Do kraja Akademije dramskih umjetnosti ostalo mu je još godinu dana. Zadnji ispit namjerava dati u prvom roku, a onda uživati u predstavama, serijama, filmovima i glazbi. Njegov otac, prvak zagrebačkog HNK Ljubomir Kerekeš, i te kako je pridonio tomu da se Jan zauvijek inficira glumom.

– Zarazan je način na koji to njega veseli i ispunjava. Ta njegova pozitivna energija, furka... utjecalo je na sve, pa i mene. I danas se sjećam rečenice ‘Ja sam kanta za smeće, mene nitko neće’ koju sam izgovarao u jednoj predstavi u osnovnoj školi. U srednjoj sam školi napisao predstavu “Vremena puna tišine”, preveo je na engleski i poslao na natječaj u San Remu. Od 280 prijavljenih, bili smo drugi – sjeća se. Danas su iza njega tri dječje i tri velike predstave. Glumački uzor mu je otac, divi se predstavi “Kauboji” Saše Anočića, a knedlu u grlu, zbog poštovanja, a ne treme, osjeti pred autoritetima kao što je Georgij Paro, s kojim je na Histronu radio “Hipokondrijakuša”. – Kad bi postojao ansambl s tako divnim ljudima, sigurno bih im se pridružio. Prve je godine znalo biti i po devetsto ljudi u gledalištu, pa čak i ako imaš samo desetak rečenica, pred takvom ih je publikom i u čarobnom ambijentu Opatovine zadovoljstvo izgovarati – kaže Jan.

Na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama glumio je u “Revizoru”, a na premijeru su mu došli mama Jasenka, tata Ljubomir i djevojka Vika, s kojom je u vezi već četiri godine. Čuju li se to već svadbena zvona? – Imamo predivnu vezu i volio bih da bude ozbiljna do kraja. Vika studira novinarstvo, polaže ispite u roku i živimo zajedno u Zagrebu. Vezan sam uz obitelj, pa u Varaždin putujem svaki vikend. Volim provoditi vrijeme s bakama, djedovima, odem samo da ih zagrlim, pa se vratim. Mami je lijepo gledati što se sve razvija u našoj umjetničkoj obitelji, a tata mi je kao najbolji prijatelj. S njime najlakše razgovaram i o glazbi i o glumi – govori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije