Charlotte Gainsbourg

Jane Birkin s kćeri Charlotte nije uvijek bila u dobrim odnosima: 'Povrijedila me'

Cesar 2023 - Ceremony Room
Foto: Aurore Marechal
1/10
16.07.2023.
u 17:33

2021. godine Charlotte je odlučila napraviti dokumentarac o svojoj majci "Jane par Charlotte" u kojemu majka i kći opisuju svoj odnos koji nije uvijek bio idealan

Glumica i pjevačica Jane Birkin u nedjelju je preminula u dobi od 77. godina, a žena po kojoj je stvorena slavna "birkinica", skupocjena Hermès torba, iza sebe je ostavila dvije kćeri, Lou Doillon i Charlotte Gainsbourg (51). 

Jane je Charlotte dobila u vezi sa Sergeom Gainsbourgom, skandaloznim i svestranim francuskim glazbenikom, glumcem, redateljem i slikarom. I sama je otvoreno govorila kako se većina njezine slave zasnima upravo na odnosu s Gainsbourgom, naročito otkad su zajedno snimili pjesmu "Je t’aime moi non plus" koja je zbog teme seksualnosti i orgazmičkih zvukova koje Birkin proizvodi zabranjena u nekoliko zemalja.

2021. godine Charlotte je odlučila napraviti dokumentarac o svojoj majci "Jane par Charlotte" u kojemu majka i kći opisuju svoj odnos koji nije uvijek bio idealan i u kojem su se, vrlo često, distancirale jedna o druge.

VEZANI ČLANCI

- Prva namjera bila mi je da provedem neko vrijeme sa svojom majkom kako bismo se zbližile. U tom trenutku nisam znala na što ciljam. Trebala sam neki povod da se družim s majkom, da je gledam pod povećalom. Trebala mi je autorizacija, željela sam da to bude službeno - rekla je Charlotte ranije za Nacional.

- Razumjela sam majku kada mi je rekla da sam vrlo brzo postala stranac u obiteljskom domu. Bila sam povrijeđena tom konstatacijom jer sam željela da sa mnom ima bliski odnos kao s mojom starijom sestrom Kate i mlađom sestrom Lou. Istina je da smo nas tri prilično različite, a uz činjenicu da sam vrlo rano počela glumiti došlo je do mog distanciranja. Što se tiče oca, uz njega sam glazbeno odrastala. U svom životu uvijek sam bila posvećena samo jednoj osobi. Imala sam  samo 19 godina kada je preminuo - govorila je svojedobno. Naime, Charlotte je također i glumica i pjevačica.

Jane Birkin iz prethodnog braka imala je kći Katy koja je preminula 2013. godine, zbog čega je Charlotte pobjegla u New York.

- Bilo mi je bitno da nisam blizu svog doma. Mojoj majci bilo je tada jako teško. Njeno zdravstveno stanje bilo je loše, a ja sam jednostavno nestala. Kada sam se vratila u Pariz pala sam u depresiju. Sve je bilo spremno za nastavak snimanja, ali moja majka je vidjela da sam u lošem stanju. Tada mi se potpuno posvetila, cijelo vrijeme bavila se sa mnom. Pokušavala mi je pomoći. Njoj je bilo lako pomagati mi, brinuti o meni. Ona je uvijek takva, ne zna što da radi kada je sve u redu, ali itekako dobro zna što treba raditi kada stvari krenu krivim smjerom. To je trebalo i meni i njoj tako da smo u tom trenutku pronašle jedna drugu - objasnila je Charlotte.

Osim njih dvije, Jane je nakon svega dobila i treću kći Lou, čiji je otac francuski redatelj Jacques Doillon.

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije