nalazi se na liječenju

Jasmin Stavros nastavlja s terapijom zračenja, a bol popušta: Zapjevao je i medicinskim sestrama

Foto: Promo
1/13
13.04.2023.
u 09:52

Glazbenik se nalazi na bolničkom liječenju zbog karcinoma kostiju, a iz bolnice su sada otkrili nove detalje o njegovu stanju

Glazbenik Jasmin Stavros (68) krajem ožujka otkrio je da ima karcinom kostiju te da se nalazi na bolničkom liječenju, a liječnici su sad dali nove informacije o njegovu stanju.

– Pacijent se bolje osjeća i nastavlja kod nas terapiju zračenjem. Na sreću, jaki bolovi koje je do nedavno imao puno su se smanjili što je dobro, a o svemu ostalome vam zbog zaštite pacijenta ne mogu govoriti – rekao je za 24 sata specijalist radioterapije i onkologije KBC Rebro, prof. Fedor Šantek. Liječnik je dodao da su glazbeniku bolovi skoro u potpunosti nestali te da je čak i zapjevao oduševljenim medicinskim sestrama. Dodao je i da je dobio ortozu za leđa kako bi mogao bolje sjediti. 

– Jako je optimističan i drag – rekli su iz bolnice.

Podsjetimo, teška bolest glazbeniku je dijagnosticirana prije dva mjeseca.

– Stalno sam u bolnici, nisam otad išao doma. Loše se osjećam, bole me leđa, sve. Svakakve lijekove protiv bolova mi daju, nešto pomogne, a nešto ne – rekao je Stavros tada.

Glazbenik je prvo liječen u Vinogradskoj bolnici, a potom je prebačen u KBC Rebro u Zagrebu, gdje je nastavio liječenje. U drugu bolnicu glazbenik je prebačen na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika.

– Pacijent se nalazi kod nas na liječenju. Kao i za svakog pacijenta, činimo sve kako bismo mu pomogli u oporavku. Trenutačno prima zračenje, a o ostalim detaljima liječenja ne mogu govoriti – ranije je kazao ugledni zagrebački specijalist radioterapije i onkologije, prof. dr. Fedor Šantek za 24 sata. Ovaj medij pisao je i kako neslužbeno doznaju da Stavros trpi jake bolove, ali je optimističan i vjeruje u oporavak te da se u ovoj bolnici od raka liječila i Stavrosova supruga Žarka te je potpuno izliječena.

Inače, opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros živi na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom.  

Otkako se 2008. preselio u mjestašce pokraj Jastrebarskog, uživa u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno je vrijeme sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić. Stavros je iz temelja promijenio život, a prije nekoliko godina za IN Magazin progovorio je o tome.

– Moram priznati, bilo je perioda kad sam ja isto uzimao opijate, kad sam uzimao alkohol. Moram priznati, da lažem, nema smisla! Onda sam vidio da moji prijatelji umiru kraj mene, ja sam dotakao dno života! Baš sam bio u toj jednoj fazi životnoj i onda sam rekao stop! Više toga nema. U to vrijeme nije bilo pomoći nekih komuna, da ti netko pomogne. Tad sam se morao vaditi sam – prisjetio se Stavros za IN Magazin.

VIDEO Sanja Doležal: Imam bora, imam viška kila, ali ni ne nastojim izgledati kao da imam 25 godina

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:34 13.04.2023.

Cijeli život droga alkohol, onda zivis "zdravo" par godina, i cudis se bolesti ko pura glisti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije