Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nekako je drugačija'

Jedna od najljepših Hrvatica progovorila o kćeri: 'Problem je taj što je u svemu jednako dobra'

Zagreb: Dolazak na komemoraciju za Miroslava Ćiru Blaževića
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
17.09.2023.
u 14:15

Daniela Gračan kaže kako još ne zna koji će fakultet upisati njezina najmlađa kći Alma jer ima puno interesa; svira gitaru, violinu, klavir, piše pjesme, zanima je psihologija, a pokazala je i interes prema medicini

Prije 32 godina Daniela Gračan, tada djevojački Mihalić u njemačkom Baden-Badenu osvojila je titulu Kraljica svijeta. Danieli je tada bila 21. godina i manekenstvo joj je bio hobi kojim se bavila uz redovite studentske obveze na fakultetu hotelijerstva u Opatiji. Pobijedila je u konkurenciji 39 ljepotica, a nova Kraljica svijeta hrvatskoj se javnosti se predstavila nedugo nakon samog izbora u zagrebačkom klubu Sokol kada su i snimljene fotografije koje vidite u našoj galeriji. 

Daniela nakon titule Kraljice svijeta nije još dugo ostala u manekenskim vodama i posvetila se fakultetu i sada radi kao profesorica i predstojnica Zavoda za turizam opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. U braku je s nogometnim trenerom Nenadom Gračanom s kojim ima tri kćeri Almu, Emu i Lauru.

Kao i za većinu roditelja tako je i za Danielu početak rujna i početak nove školske godine, a njezina najmlađa kći Alma ove godine ide u završni razred gimnazije, a ove godine mora odlučiti i u kojem smjeru želi nastaviti svoje obrazovanje. 

VEZANI ČLANCI

- Da, Almi je bio prvi dan škole, četvrti razred matematičke gimnazije, talijanska škola. Što se tiče upisa u fakultet, s dvije kćeri koje su starije od nje to je bilo puno jednostavnije. Laura, koja je tatina kći i sportski tip, išla je metodom eliminacije, pa je nekako došla do toga da je upisala Pomorski fakultet. Ema je odmah znala što hoće, a to je stomatologija i nije bilo druge. Već je pri kraju fakulteta, još ima petu i šestu godinu za završiti i baš joj dobro ide. 'Problem' s Almom je taj što je u svemu podjednako dobra. Ona svira gitaru, violinu, klavir, piše pjesme i svašta nešto. Spominjala je psihologiju, ali evo sad smo polako došli do medicine u Padovi, to mi je posljednja informacija. Alma je nekako drugačija, puno je samostalnija i stabilnija od njih dvije, rekla bih - ispričala je Daniela za Story

U intervju koji je za Večernji list dala prije četiri godine Daniela je otkrila i koja joj je od dvije titule koje ima - kraljice svijeta i doktorice znanosti - draža?

- To su naravno neusporedive kategorije! Svaka u svojoj životnoj fazi. Ne bih tituli Kraljice pridavala veliku važnost. To je bila jedna faza moje mladosti, lijepa faza koja sa sobom nosi lijepe uspomene na putovanja i druženja. Faza u kojoj sam stjecala samopouzdanje i izgrađivala sebe. Bila sam međutim svjesna da to nije za uvijek. Studirala sam na prekrasnom fakultetu, putovala sam po svijetu gdje sam također naučila što je turizam. Danas mi je turizam i znanost životni poziv i moram priznati da sam zaista sretna i ispunjena. - rekla nam je tada.  

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novce jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'

Ključne riječi

Komentara 7

CR
Crepina1104
16:35 17.09.2023.

Dama u svakom pogledu, diskretna, uspješna i gleda svoja posla. Dokazala, više puta, da ju ne zanima slava, novci i ugled..

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:45 17.09.2023.

Prema slikama, koliko ja vidim, žena je poprilično "plastificirana".

Avatar Urban Fox
Urban Fox
21:06 17.09.2023.

pa ta njezina kćer je nešto poput Leonarda da Vincija, blago nama, pa lijepa naša je puna takvih, samo ni na jednom polju to se ne vidi, osim u crnoj kronici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije