Voditeljica Karmela Vukov Colić zaljubljenica je u putovanja i gastronomiju, gledatelji Laudato TV- a imaju priliku gledati fina jela i recepte koje Karmela dijeli s njima, a prošle godine je objavila i dvije knjige recepata : "Kuhinja života' u kojoj se nalazi 120 obiteljskih recepata i knjigu 'Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan'. Karmela redovito i na svom Instagramu s pratiteljima dijeli recepte koji su brzi i ukusni pa je tako sada podijelila s njima ideju za fini ručak koji ne zahtijeva previše vremena.
- Danas malo o junećim šniclima (i teleći će, jasno, funkcionirati skroz dobro). Ukratko, kad vam se ne stoji dugo za štednjakom, kad očekujete goste ili kad, bez nekog velikog razloga, želite ukusan i okusima bogat mesni obrok:
ŠNICLE U VINU
6 junećih šnicli nasolite, popaprite i utrljajte u krušne mrvice. Kratko ih propržite na vrućem ulju, a zatim ih slažite u vatrostalnu posudu. Neka posuda bude manja, a dublja (da možete složiti odreske u redovima). Na dno stavite prvi sloj mesa, obilno pospite sjeckanim češnjakom i peršinom (trebat ćete ukupno oko 4-5 češnjeva češnjaka i 1/2 vezice peršinovog lista - korigirajte po svom ukusu), potom drugi red mesa, češnjak i peršin, 3 red mesa i što? Češnjak i peršin, naravno 😉! Sve prelijte bijelim vinom. Nek prekrije odreske. Pokrijte poklopcem (ili folijom ako vaša posuda nema poklopac) i zaboravite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. I to je to! 🎉
Uz odreske poslužite pire ili (poput mene) rižu koju sam pekla uz njih u pećnici. - napisala je voditeljica detaljno recept i još je dodala i recept za ružu.
- Ajde još i riža 😜 (kad već pišem): U drugu vatrostalnu posudu stavite: 2 žlice maslinovog ulja, 1,5 šalicu riže, 1 nasjeckan češanj češnjaka, sol, malo Vegete (ne mora, ali je finije) i 3 šalice vode. Poklopite i pecite na 180 stupnjeva 50-60 min. (Na pola pečenja možete malo promiješati.)
VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glumačko ostvarenje godine
U to se sa vinom pomjesa zlica senfa i onda zalije