Šokantna ispovijest

Kate Middleton ima rak: Otkrila dijagnozu, oglasio se kralj Charles i pružio joj podršku

Foto: Reuters
1/21
22.03.2024.
u 22:44

Kate Middleton ima rak, a iskrenom izjavom šokirala je cijeli svijet...

* Britanska princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom

* Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju, no za sada iz Kraljevske obitelji nisu otkrili više detalja o samome karcinomu

* Oglasio se kralj Charles III., koji je pružio podršku princezi od Walesa

 

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

22:45Princ Harry i vojvotkinja Meghan izrazili su sućut princezi Kate nakon njezine objave o dijagnozi. "Želimo zdravlje i oporavak za Kate i njenu obitelj, te se nadamo da će imati privatnost i mir", rekao je glasnogovornik Sussexovih.


20:50 Daily Mail piše da je princ William saznao za dijagnozu raka svoje supruge Kate Middleton prije komemoracije za svog kuma, grčkog kralja Konstantina, 27. veljače, zbog čega je, razumljivo, odustao od događaja u zadnji tren. Naveo je William tada "osobne razloge" kao razlog nedolaska na komemoraciju, dok je Kensingtonska palača objavila da je Kate "i dalje dobro". U to vrijeme, kraljevski biograf Phil Dampier rekao je za Daily Mail da je "vrlo zabrinjavajuće" što je William preskočio komemoraciju. Više čitajte OVDJE.


20:20 Kateina odsutnost iz javnog života dok se oporavljala dovela je do raznih teorija o tome gdje se princeza nalazi, unatoč tome što su je fotografirali četiri puta u manje od tri tjedna. Odlučio je stoga Daily Mail podsjetiti na vijesti o Kraljevskoj obitelj objavljene u posljednjih nekoliko mjeseci, prije nego što je danas priceza Kate objavila da boluje od raka. Više čitajte OVDJE.


20:10 Britanski premijer Rishi Sunak oglasio se na društvenim mrežama. Poručio je da Kate ima "ljubav i podršku cijele zemlje", dok je kritizirao, kako je rekao, "intenzivno ispitivanje" i nepravedno postupanje prema njoj od strane "određenih dijelova medija diljem svijeta i na društvenim mrežama".


20:00 Na vijest da princeza Kate boluje od raka, reagirala je i Bijela kuća, koja kazuje da je to "užasno" i da je "nevjerojatno ožalošćena" ovom izjavom. "Upravo smo čuli, očito svi mi, strašnu vijest", rekla je tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre ovog petka, nekoliko trenutaka nakon što je vijest objavljena. "Naše su misli s vojvotkinjom od Cambridgea i članovima njezine obitelji i prijateljima tijekom ovog nevjerojatno teškog razdoblja i svakako joj želimo potpuni oporavak", nastavila je.

Karine Jean-Pierre upozorila je na važnost poštivanja privatnosti princeze od Walesa. "Sada mogu samo reći da nemamo što podijeliti u ovom trenutku, ali očito želimo potpuni oporavak vojvotkinje od Cambridgea i nevjerojatno smo tužni zbog te vijesti", dodala je.


19:54 Kralj Charles III. je "ponosan na Kate zbog njezine hrabrosti" jer je progovorila o bolesti onako kako je to učinila, objavio je glasnogovornik Buckinghamske palače. Monarh jamči da je posljednjih tjedana bio u izravnom kontaktu s princezom od Walesa. Kralj i kraljica nastavit će pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji, kazuju još iz Palače.


19:10 Princeza od Walesa Kate Middleton ima rak i podvrgnuta je liječenju. Kate, koja je već tri mjeseca izbijala iz javnosti, sada je u videoizjavi otkrila kako je nastao veliki šok kada je doznala kako ima karcinom. "Dobro sam i svakim danom postajem jača", kazala je.

Pojedinosti o raku nisu otkrivene, ali Kensingtonska palača kaže da je uvjerena da će se princeza potpuno oporaviti. U princezinoj izjavi objašnjava se da kada je u siječnju imala operaciju abdomena, nije se znala da postoji rak. "Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja", otkrila je princeza. 

Rekla je da misli na sve one koji su pogođeni rakom, dodavši: "Za sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molimo vas da ne gubite vjeru i nadu. Niste sami." Dodala je kako je oporavak od operacije dugotrajan i da joj je prioritet njezina obitelj. 
"William i ja učinili smo sve što možemo da obranimo svoju obitelj i riješimo ovo privatno, zbog naše djece. Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je prikladan i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro", priznala je Kate Middleton ne skrivajući nadu za oporavak i ozdravljenje. 

Palača je također komentirala da će princ William biti odsutan te da će sve vrijeme biti uz suprugu Kate i djecu. "Imati Williama uz sebe je također veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali i mnogi od vas. Oboma nam to puno znači", zaključila je Kate u emotivnom videu.

GALERIJA Život Kate Middleton: Odrasla je u imućnoj obitelji, a nosi titulu jedne od najbolje odjevenih osoba

1/38
Ključne riječi

Komentara 12

JO
JovanC
20:05 22.03.2024.

Zao mi je svakog ko boluje pa tako i ove mlade cure. Rak ne pozna razliku, hvata se za sve, bogate, siromasne....

DS
dado_sk
19:47 22.03.2024.

Iskreno od srca želim Vam brz i uspješan oporavak.

TS
tsurusaki
20:19 22.03.2024.

Hebem te živote...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije