Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u londonu

Kevin Spacey pojavio se na sudu nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučno poriče krivnju

Actor Kevin Spacey leaves from Westminster Magistrates Court in London
Foto: Peter Nicholls/REUTERS
1/12
16.06.2022.
u 16:30

Posrnuli glumac na sud je stigao u modrom odijelu, tamnoj kravati i plavozelenim cipelama od brušene kože, a sudeći prema izrazu njegova lica nije djelovao pretjerano zabrinuto. U sudnicu je ušao šutke, promatrajući gomilu novinara, fotoreportera i drugih koji su ga čekali pred sudom.

Glumac Kevin Spacey (62) u četvrtak prijepodne pojavio se na sudu u Londonu nakon što ga je policija u Engleskoj prošli tjedan optužila zbog navoda o seksualnom zlostavljanju. Tužitelji su još  prošlog mjeseca odobrili podizanje optužnice protiv Spaceyja i to po četiri točke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca te još jednu točku za navođenje osobe na sudjelovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka. Posrnuli glumac na sud je stigao u modrom odijelu, tamnoj kravati i plavozelenim cipelama od brušene kože, a sudeći prema izrazu njegova lica nije djelovao pretjerano zabrinuto. U sudnicu je ušao šutke, promatrajući gomilu novinara, fotoreportera i drugih koji su ga čekali pred sudom. 

Nakon ulaska u sudnicu rekao je svoje puno ime i potvrdio datum rođenja (26. srpnja 1959),  te stajao s prekriženim dlanovima dok mu sudac nije rekao da sjedne. Nakon toga pročitane su sljedeće optužbe: jedna od njih je za navođenje muškarca koji je sada u 30-ima na sudjelovanje u penetrativnoj seksualnoj aktivnosti bez pristanka, što  se dogodilo 2008., te za seksualni napad na njega , druga je za seksualni napad na muškarca koji je sada također u 30-ima u Gloucestershireu 2013. , te još dvije optužnice za seksualni napad na muškarca koji je sada u 40-ima, 2005. godine u Londonu.  

Odobrena mu je bezuvjetna jamčevina  prije preliminarnog saslušanja u srpnju.  Ovaj put nije trebao uložiti žalbu već će to morati učiniti na Southwark Crown sudu 14. srpnja. Njegov odvjetnik Patrick Gibbs kazao je kako Spacey odlučno poriče da je učinio neko kriminalno djelo, te da je na ove navode već odgovorio 2019. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, te se sada dobrovoljno pojavio na sudu u Velikoj Britaniji i nastavit će to činiti kako bi dokazao svoju nevinost.  

Spacey je nedavno u showu 'Good Morning America' odgovorio na optužbe, rekavši kako je uvjeren da može dokazati svoju nevinost. - Jako cijenim izjavu Državnog tužiteljstva u kojoj su pažljivo podsjetili medije i javnost da imam pravo na pošteno suđenje i da sam nevin dok se ne dokaže suprotno - rekao je tada preko glasnogovornika. - Iako sam razočaran njihovom odlukom da krenu naprijed, dobrovoljno ću se pojaviti u Ujedinjenom Kraljevstvu čim to bude moguće i braniti se od ovih optužbi - dodao je Spacey. 

Jedan od najpoznatijih svjetskih glumaca, Spacey osvojio je Oscara za uloge u filmovima "Privedite osumnjičene" i "Vrtlog života", te Zlatni globus za nastup u političkim triler seriji "House Of Cards",  čija je posljednja sezona snimljena bez njega. Posljednja uloga bila mu je nedavno u filmu "Bilo jednom u Hrvatskoj" Jakova Sedlara, u kojem je glumio predsjednika Tuđmana.

VIDEO Sejo Sexon predstavio je novi album Zabranjenog pušenja: 'Kakva sam ja zvijezda kad imam 200 kuna u džepu'

Ključne riječi

Komentara 4

SA
sargu123
17:32 16.06.2022.

Hoće li glumiti Tuđmana?

CA
Cambridge
17:22 16.06.2022.

Kevin Spacey; bio i ostat ce glumacka legenda.

LE
LenardHr
17:10 16.06.2022.

Necu komentirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije