NEUTJEŠNI OBOŽAVATELJI

Koncerti slavne Taylor Swift su otkazani, a evo kako dobiti povrat novca

Foto: Profimedia
1/17
08.08.2024.
u 12:53

Otkriveno je i tko ima pravo na povrat novca od kupljenih karata za otkazane koncerte slavne glazbenice Taylor Swift

Nakon što su sinoć otkazana sva tri koncerta Taylor Swift, koje je u sklopu turneje Eras trebala održati u Beču, svi oni koji su kupili karte, platili smještaj i organizirali put pokušavaju 'spasiti' što se spasiti da i povratiti barem dio novca kojeg su utrošili kako bi uživali u spektakularnom koncertu na stadionu Ernst Happel u Beču. Sva tri koncerta, za 8., 9. i 10. kolovoza, bila su rasprodana godinu dana unaprijed, stoga je vijest o otkazivanju, koju je sinoć na svom Instagramu objavio organizator Barracuda Music, malo je reći bila šokantna za sve, osobito jer su mnogi već stigli u Beč uoči današnjeg koncerta.

Iako je isprva rečeno kako će se koncerti unatoč svemu održati, s povećanim osiguranjem, isti su na kraju iz sigurnosti odgođeni, osobito jer se na svakom od tri koncerata očekivalo oko 65 tisuća ljudi, koliko ih stane na stadion, ali i dodatni 15 do 20 tisuća ljudi koji nisu bili među sretnicima s kupljenom kartom, ali koji bi se zasigurno okupili oko stadiona i uživali u pjesmama.

Naime, kako piše tportal svi koji su karte kupili preko službene stranice oeticket.com već su dobili mailove u kojima stoji kako će karte biti refundirane u idućih deset radnih dana. Za sada nije poznato kako će novac dobiti oni koji su karte kupili putem treće strane (internet stranice koje se bave preprodajom karata, privatni prodavatelji i slično). Nažalost, osim ako niste kupili ulaznice za koncert kao dio paketa ili prethodno ugovorili specifično putno osiguranje, koje pokriva i ovakve scenarije, teško da ćete dobiti povrat novca za smještaj ili put do Beča, piše spomenuti portal. Ako ste kupili karte putem službene stranice za londonske koncerte, Ticketmaster, povrat ćete dobiti ako isti budu otkazani. Budući da za sada ništa nije ukazivalo kako bi se to moglo dogoditi, nema straha od otkazivanja londonskih koncerata.

 

1/48

 

VEZANI ČLANCI:

 

Na stranici Ticketmastera stoji: - Ako je događaj za koji ste kupili ulaznice ili pakete otkazan u cijelosti (i nije pomaknut), vaša će narudžba biti otkazana i bit će vam vraćena prodajna cijena vaših ulaznica ili paketa (naknade za uslugu i naknade za obradu narudžbe mogu biti nepovratne. Ako je događaj otkazan, pomaknut ili promijenjen, samo će originalni kupac imati pravo na bilo kakav povrat novca. Odgovornost je izvornog kupca ulaznice ažurirati sve primatelje. Ako ste kartu kupili od prodavatelja treće strane, vaša se prava mogu razlikovati.

 

VIDEO: Pozadina otkazivanja koncerata Taylor Swift: Mladić (19) nedavno se priključio IS-u, planirao napad s još jednim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije