prošlogodišnja predstavnica

Konstrakta je bila u srpskom žiriju, otkrila za koga je glasala na Euroviziji

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
1/11
17.05.2023.
u 08:33

Naime, brojni fanovi Eurovizije nisu zadovoljni izborom pjesme koja je pobijedila i uvjereni su da je  trebao pobijediti Finac koji je dobio i najviše glasova publike. Što se tiče žirija, pljuštale su dvanaestice za Loreen, a mnogi su bijesni na njih i istražuju tko je bio među članovima žirija svih zemalja kako bi svoje nezadovoljstvo uputili na njihovu adresu.

Iako je Eurovizija završena te je proglašena pobjednica Loreen koja je je otpjevala pjesmu ''Tattoo'', mnogi još uvijek ne prestaju pričati o ovom natjecanju. Naime, brojni fanovi Eurovizije nisu zadovoljni izborom pjesme koja je pobijedila i uvjereni su da je  trebao pobijediti Finac koji je dobio i najviše glasova publike. Što se tiče žirija, pljuštale su dvanaestice za Loreen, a mnogi su bijesni na njih i istražuju tko je bio među članovima žirija svih zemalja kako bi svoje nezadovoljstvo uputili na njihovu adresu. Tako se doznalo da je članica srpskog žirija bila i prošlogodišnja predstavnica Srbije, Konstrakta. 
Ona je kazala kako je glasala za Finsku i Sloveniju. 

– Slovenci su bili nepretenciozni, simpatični. Finac je bio negdje po mom senzibilitetu. Postoji taj nesklad kako je publika glasala i onoga kako je žiri glasao. Finac je, recimo, bio miljenik publike i odnio je više bodova, međutim, žiri je prepoznao Loreeninu pjesmu kao nešto što zaslužuje pažnju. Ja osobno nisam ljubiteljica toga da se netko tko je već pobijedio na Euroviziji tamo ponovno pojavi, s obzirom na to da postoji ta pristranost publike u startu. To, naravno, dovodi do toga da to natjecanje više nije toliko fer – kazala je za srpske medije. 

Dodala je i da su je iznenadili rezultati. 

– Mene su iznenadili rezultati. Ono što je super jest to da je Luke ušao u finale. To je i meni bio cilj prošle godine, samo da se uđe u finale, pa ćemo poslije lako. Možda smo u nekim trenucima mislili da ćemo kotirati više, sudeći po tome kako je publika reagirala na Lukeinu pjesmu i kako je bio podržavan u toj eurovizijskoj zajednici. Mada, sve u svemu, mislim da smo se dobro predstavili, Luka je imao jako lijepe intervjue koje je odradio u međuvremenu, dobra je bila pjesma, dobar je bio nastup. Ja sam zadovoljna, iako sam očekivala da će na kraju biti drukčiji raspored bodova – zaključila je. 

Inače, slovenski žiri Hrvatima nije dao nijedan bod, za razliku od njihovih gledatelja koji su nam dali dvanaesticu, a od srpskog smo dobili visokih osam bodova.

Poznato je i tko su bili članovi slovenskog žirija. Nula bodova Hrvatskoj dali su: glazbenice Edita Čepin – Ditka i Lara Baruca Lara-B, zatim kantautor zabavne glazbe Matjaž Vlašič, producent i glazbenik Hugo Smeh Hyu i Jernej Sobočan, glazbeni urednik na radiju Val 202. 

Podsjetimo, Let 3 i njihova pjesma "Mama ŠČ!" od nacionalnih žirija dobili su samo 11 glasova. Hrvatski žiri dao je Italiji 12 bodova. Srbi su nam dali 8 bodova, a Slovencima 12.  Slovenci su pak svojih 12 bodova dali Italiji, a Hrvatskoj nijedan. Tri boda dobili smo od portugalskog žirija koji je dao 12 bodova Australiji. 

– Moj dragi Let 3, oni ne prepoznaju vašu umjetnost i talent. Nadamo se da će biti bolje od publike. Europa nije spremna za Let 3, nikada neće razumjeti. Bili ste odlični i zaslužili ste barem peto mjesto, pozdrav iz Izraela. Bili ste super, napokon sam bila ponosna zbog nekog našeg nastupa na Eurosongu. Bili ste prej....i zaslužili ste puno više – bili su neki od komentara na Twitteru te ispod videa zahvale koji je objavio Damir Martinović Mrle s ostatkom članova Leta 3. 
Loreen je osvojila 583 boda na temelju glasova publike i žirija iz 37 europskih zemalja i Australije. Njoj je ovo drugi nastup i druga pobjeda na Euroviziji nakon 2012. godine. Drugo mjesto osvojila je Finska, a Izrael treće. 

VIDEO Meri Cetinić suočila se s još jednim teškim gubitkom: 'Počivaj u miru Božjem'

Ključne riječi

Komentara 3

AN
AntePortas9
09:48 17.05.2023.

Žali Bože para i vremena. A u stvari, ova Eurovizija je slika današnje Europe.

Avatar zoster1
zoster1
09:21 17.05.2023.

Najbolje je da se to više ne održava i da sve odma ide u švedsku (s malim slovom)

ĆO
Ćovijek
11:17 17.05.2023.

Odjednom je postalo od životne važnosti tko bu pobijedio na Euroviziji (parada loše muzike i stila - čast rijetkim izuzecima, a mislim da nisam subjektivan). Blago onima kojima je to najveći problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije