Brojne polemike

Konstrakta o pjesmi Leta 3: Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
1/9
15.02.2023.
u 15:30

Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava, komentirala je pjevačica koja je prošle godine predstavljala Srbiju na Euroviziji

 Riječki rokeri Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ" će predstavljati Hrvatsku u svibnju na Euroviziji u Liverpoolu. Njihova pjesma iz dana u dan sve bolje kotira na kladionicama, a pjesma je privukla pažnju i izvan granica Hrvatske i o njoj se puno priča. Zbog antiratne poruke pjesme u kojoj su neki prepoznali i lik Vladimira Putina u stihovima "mali podli psihopat", pojavile su se sugestije i kako bi pjesmu trebalo diskvalificirati jer prema pravilima ESC-a i EBU-a glazbenici na Euroviziji ne smiju dijeliti nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s ESC-ovim vrijednostima.  Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Euroviziji Konstrakta je komentirala pjesmu.

- Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati. Što se tiče politike na Euroviziji, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava - istaknula je Konstrakta za B92. Tabloidi u Srbiji ovih dana su pisali kako bi naše predstavnike trebalo diskvalificirati i Informer je tako u svom članku naglasio i zašto.

- Grupa 'Let 3' traktorom ismijavala progon više od 250.00 Srba u zločinačkoj akciji Oluja - pisali su u ovom tabloidu. Nakon pobjede na Dori Damir Martinović Mrle iz Leta 3 je rekao kako pjesmu nisu pisali za Doru.   - To je jedna naša uobičajena pjesma, no osjetili smo kako je dosta atraktivna i puno govori o situaciji u kojoj se nalazimo - rekao je Mrle.  Zoran Prodanović Prlja je potvrdio kako definitivno nisu očekivali pobjedu. 

- S obzirom koliko smo truda napravili, imali raznih aktivnosti kod promocije pjesme, ali i dobar odjek kod publike shvatio sam da jesmo favoriti. Hvala svima koji su glasali za nas, ovo je dominanta pobjeda. Mi smo vrijedni i marljivi i dat ćemo sve od sebe da u Liverpoolu napravimo spektakl, da predstavimo Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu. Nadam se da ćemo ući makar u finale - rekao je. 

VIDEO Jacques Houdek o Dori i Letu 3: Čak se i meni može dogoditi da zauzdam svoju jezičinu

 

 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar BoljeDaŠutim
BoljeDaŠutim
16:08 15.02.2023.

"Zločinačka" akcija Oluja? Što je onda ubojstvo one trudnice i maloljetnika na Ovčari? Zašto se na Veleprometu čulo kao grane kad su kosti pucale? Srbin nikad prijatelj.

AN
AntePortas9
16:16 15.02.2023.

Tram eleven!

TO
tolitol
15:52 15.02.2023.

Ne znaš je li ovo smiješno ili tragično. Ajde da se ovdje u Hrvatskoj ljudi prepiru oko hrvatske pjesme za Eurosong, ali da ima drugih zemalja u kojima se u medijima svađaju oko hrvatske pjesme... to valjda ulazi u područje s one strane normalnoga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije