Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavila palača

Kralj Charles idućeg će se tjedna podvrgnuti operaciji: 'Stanje je benigno, a zahvat korektivni'

Foto: Reuters/Pixsell
1/14
17.01.2024.
u 16:47

Buckinghamska palača je priopćila da je kralj tražio liječenje zbog povećane prostate, a radi se o korektivnom zahvatu.

Kralj Charles (75) idući tjedan podvrgnut će se operaciji. Naime, Buckinghamska palača je priopćila da je kralj tražio liječenje zbog povećane prostate, a radi se o korektivnom zahvatu, piše BBC.

- Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje povećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu sljedeći tjedan na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko razdoblje oporavka - poručio je glasnogovornik kraljevske obitelji.  Otkrivanje detalja o zdravlju kralja za britansku je kuću neuobičajeno, no izvori iz palače tvrde da se kralj na ovaj potez odlučio kako bi potaknuo druge muškarce koji možda imaju simptome da se pregledaju.

BBC piše i da ova dijagnoza je uobičajena kod muškaraca starijih od 50 godina i obično nije ozbiljna. Osim toga, dodaju ne znači ni da pacijent ima povećani rizik od razvoja raka prostate.

VEZANI ČLANCI

Inače, ova vijest pristiže tek malo više od sat vremena nakon što je Kensingtonska palača priopćila da je operirala princeza od Walesa, Kate Middleton (42) . Supruga princa Williama morala je na operaciju abdomena te je operirana u privatnoj klinici u Londonu u utorak. Dodali su kako je operacija bila uspješna te da će princeza ostati u bolnici na oporavku. Planirani boravak u bolnici je između 10 i 14 dana nakon čega će nastaviti oporavak još dva do tri mjeseca kod kuće. Zbog ove operacije, princeza je morala otkazati sve nadolazeće obveze, zbog čega se ispričala.

- Na temelju trenutnih liječničkih savjeta, malo je vjerojatno da će se vratiti na dužnost prije Uskrsa - stoji u priopćenju Palače te dodaju da je operacija bila planirana. Osim toga, kazali su i da operacije ne uključuje karcinom, no nisu otkrivali više detalja. BBC ističe i da zbog duljine boravka u bolnici i izjave Palače se može zaključiti da je Kateino stanje ozbiljno. Osim toga, broj svojih obveza smanjit će i princ William, a tijekom princezina boravka u bolnici neće obavljati službene dužnosti.

U priopćenju je istaknuto i da je princeza svjesna interesa javnosti koji će izazvati njezina operacija, ali se nada da će javnost razumjeti da ona želi da sve bude što više normalno zbog njezine djece.

VIDEO Halid Bešlić žrtva je internetske prevare: 'Laž. Sve slično bit će prijavljeno'

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
19:21 17.01.2024.

Sudeći po naslovu, pojeo ga rak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije