u opatiji

Krie Design predstavio Cruise kolekciju

Foto: Zvonimir Ferina
1/29
15.07.2024.
u 12:07

Ovaj ekskluzivni događaj u Opatiji okupio je ljubitelje mode, ekološki osviještene pojedince i stručnjake za održivost, stvarajući savršenu sinergiju stila i odgovornosti prema prirodi.

Perivoj opatijskog hotela Sv. Jakov savršeno je utjelovio duh ove modne priče. Briga o okolišu jedan je od prioriteta Amadria Parka što ih je, prije godinu dana, partnerski povezalo s Krie Designom, prvim hrvatskim održivim brendom koji je međunarodno priznat u tom segmentu djelovanja.

Krie X Amadria Park Green Harmony je bio uistinu poseban modni događaj na kojem je predstavljena nova Krie Cruise kolekcija, koja donosi spoj sofisticiranosti i održivosti. Fokus kolekcije je na elegantnim, ali funkcionalnim komadima. Kolekcija uključuje kupaće kostime od Econyla, tekstilnog vlakna koje se dobiva recikliranjem ribarskih mreža i ostalog odbačenog najlona te haljine i kombinezone, a posebnu pažnju privukli su prepoznatljivi ručno izrađeni Krie kaftani, koji su već deset godina zaštitni znak brenda, što potvrđuje misiju dizajnerice Kristine Burje da stvara odjeću koja će trajati i koju ćete voljeti te nositi godinama.

Kolekcija je namijenjena svima koji cijene kvalitetu, stil, a ujedno žele spojiti eleganciju i ekološku odgovornost te s par pravih komada u koferu imati bezbroj kombinacija za opušteno ljetovanje. 

Dizajnerici Kristini Burji inspiracija za stvaranje kolekcija je uvijek ista – ljepota prirode i hitna potreba za očuvanjem planeta. Svijet mode ima ogroman utjecaj, a Kristina želi iskoristiti tu moć za pozitivne promjene. Zato je u sklopu predstavljanja kolekcije na Krie x Amadria Park Green Harmony događaju, organizirala panel o održivom razvoju na kojem su sudjelovale uspješne žene koje svojim radom zagovaraju održivost u različitim područjima i međusobno se nadopunjuju u svojim djelovanjima. Na panelu uz Kristinu, koja je ponovo poslala jasnu poruku da održivost može i treba biti sastavni dio mode te da je na nama da svakodnevno kroz svoje odabire glasamo za očuvanje planete, bile su i političarka Nikolina Brnjac, Ivana Škrlec direktorica Altere i Vanja Horvat, vlasnica brenda Zeotex.

VEZANI ČLANCI:

U zanimljivom razgovoru koji je vodila Emina Pršić, zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac, a bivša ministrica turizma i sporta, navela je održive prakse u turizmu, objasnila na koji način hrvatski zakon o održivom turizmu, koji je donesen u njezinom mandatu, a koji hvale diljem svijeta, daje konkretne alate da se spriječi masovni turizam koji nije održiv.

Ivana Škrlec, koja dolazi iz event industrije i direktorica je Altere, vodeće tvrtke za najam i prodaju mobilnih paviljona s bogatim izborom dodatne opreme, također je bila partner ovog događaja te je na konkretnom primjeru pokazala u Opatiji što znači opremanje održivog eventa kroz njihov program Organic. Recikliraju se materijali i elementi koji su već bili korišteni, cvijeće je u teglama i ne koristi se dodatna rasvjeta već prirodno svijetlo. Ivana je naglasila da fokus treba staviti na smanjenje ekološkog otiska i promoviranje kružne ekonomije.

Vanja Horvat, vlasnica brenda prirodne kozmetike Zeotex, specijalizirala se za ekološki prihvatljive proizvode koji pomažu u smanjenju unošenja u organizam svega što je štetno za zdravlje. Vanja razvija proizvode na bazi minerala zeolita, koji imaju široku primjenu u svakodnevnom životu, sve s ciljem prevencije i zaštite zdravlja. Poručila je da bi trebalo više paziti na sastav kozmetike koju stavljamo na kožu, jednako kao što gledamo sastav materijala ili hrane jer žena dnevno, u prosjeku nanese na kožu do 15 kozmetičkih proizvoda. Ako su sastojci neadekvatni, to će se odraziti na zdravlje kroz neki period. 

Kristina Burja zahvalila je na podršci partnera, klijenata i zajednice koja joj daje poticaj da nastavi dalje sa svojom misijom koju glasno provodi od 2016. godine kada je postala dio projekta Green Fashion Weeka koji je pod pokroviteljstvom UN-a. Dugogodišnji trud se isplati jer s istomišljenicima stvara budućnost u kojoj moda ne šteti planetu, već ga čuva.

Ovaj događaj pokazao je kako je moda moćan alat za promicanje održivosti, donoseći elegantna rješenja koja ne samo da izgledaju sjajno, već i čine dobro.

VIDEO Preminula je Shannen Doherty, glumica (53) najpoznatija po ulozi u seriji Beverly Hills 90210

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije