Show 'Maestro'

'Labudica za pultom' Barbara Kolar pobrala prvu 'desetku'

Maestro
Foto: HTV
1/8
11.10.2014.
u 22:05

Iz HRT-ovog showa "Maestro" prva je ispala Tamara Živković Ivanović.

Iz HRT-ovog showa "Maestro", gdje se natječu poznati dirigenti amateri, prva je ispala Tamara Živković Ivanović, koja je dirigirala "Kolo" iz "Licitarskog srca" Krešimira Baranovića, a prvu "desetku" žirija pobrala je popularna voditeljica Barbara Kolar za dirigiranje "Labuđeg jezera".

- Kroz dva tjedna predivnog druženja sa mentorom dirigentom Krešimirom Batinićem upoznala sam osnove ovog plemenitog i moćnog zanimanja. Strpljivo me je podučavao tehnikama dirigiranja i sigurno se potajno nadao mom prolasku u sljedeći krug. Nisam bila baš najbolja učenica jer je poštovanje uz veliku količinu treme, prema Simfonijskom orkestru HRT-a, prema vrhunskim glazbenicima i želja da na 'štreberski način' prenesem sve naučeno, presudilo nastupu u kojem nisam uspjela izboriti prolazak u idući krug natjecanja - kazala je nakon ispadanja Tamara Živković Ivanović.

"Neodoljiva Areta"

Barbara Kolar je "Labuđim jezerom" uspjela zadiviti sve članove žirija koja su je nagradili epitetom "prava labudica za pultom". - Lijepo je čuti pohvale, ali se ne može spavati na lovorikama. Imam još puno toga za naučiti i puno etapa za proći - kazala je lijepa voditeljica kojoj je Mirjam Pustički-Kunjko rekla da razmisli o studiju dirigiranja.

Foto: HTV

Epitet "neodoljiva" zaslužila je Areta Čurković svojim nastupom u kojem je dirigirala ulomak "Peera Gynta" Edwarda Griega. Posebno je oduševila maestra Kranjčevića koji je kazao "da vas nema trebalo bi Vas izmisliti". - Bit ću i dalje svoja, ne pokušavam šarmirati nikoga, ako sam pritom nekom neodoljiva, meni je jako drago zbog toga - kazala je Areta.

>>Dirigiranjem u suknji mogao bih odvratiti pažnju orkestru

>>Što je zajedničko Barbari Kolar, Areti Čurković i Damiru Urbanu?

Sviđa li vam se show Maestro?

Komentara 9

DU
Deleted user
23:17 11.10.2014.

Gledao 10 minuta (za vrijeme reklama na RTL-u) i moj dojam je: 1. da to može gledati samo bliža rodbina natjecatelja 2. da je to ruganje pravim dirigentima 3. da bi nam HTV za ovaj mjesec trebao vratiti pretplatu zbog zbog uludo potrošenog novca.

ZI
zico
09:28 12.10.2014.

kakva retardirana emisija...show,sta god

Avatar Juki
Juki
09:15 12.10.2014.

Emisija Maestro zabavno je edukativnog karaktera i nije namijenjena profilu gledatelja koji prate program RTL-a. Program RTL-a izrugivanje je zdravog razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije