ELLE MACPHERSON

Legendarna manekenka otkrila kako se borila s rakom dojke: Odbila je kemoterapiju unatoč savjetima liječnika

the Harper's Bazaar Women
Foto: OFA/ZOJ
1/6
03.09.2024.
u 16:42

Liječnik joj je navodno predložio mastektomiju sa zračenjem, kemoterapijom, hormonskom terapijom i rekonstrukcijom dojke. Međutim, australska zvijezda rekla je da je nakon nekoliko tjedana razmišljanja, tražeći savjete od 32 liječnika i stručnjaka, odlučila ne ići na kemoterapiju

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki svih vremena, Australka Elle Macpherson (60) otkrila je da joj je prije sedam godina dijagnosticiran rak dojke, ali je odlučila da se neće podvrgnuti kemoterapiji ili tradicionalnom medicinskom liječenju.

Elle je rekla da želi zauzeti holistički pristup liječenju bolesti, ali je priznala da to nije dobro za svakoga. U intervjuu za The Australian Women's Weekly, 

- Bio je to šok, nešto neočekivano i zbunjujuće te zastrašujuće na toliko načina i stvarno mi je dalo priliku da duboko zakopam svoj unutarnji osjećaj kako bih pronašla pravo rješenje, rekla je u razgovoru. 

Odlučila je zadržati priču o bolesti u tajnosti i rekla je da je istražila mogućnosti liječenja.

Macpherson je nakon lumpektomije dijagnosticirana vrsta raka nazvana HER2 pozitivni intraduktalni karcinom receptivni na estrogen. Liječnik joj je navodno predložio mastektomiju sa zračenjem, kemoterapijom, hormonskom terapijom i rekonstrukcijom dojke.

GALERIJA: Oženio se sin košarkaške legende Tonija Kukoča, pogledajte predivne kadrove s vjenčanja

the Harper's Bazaar Women
1/20


Međutim, australska zvijezda rekla je da je nakon nekoliko tjedana razmišljanja, tražeći savjete od 32 liječnika i stručnjaka, odlučila ne ići na kemoterapiju.

Umjesto toga, rekla je da se odlučila za "intuitivan, holistički pristup vođen srcem" pod vodstvom primarnog liječnika specijaliziranog za integrativnu medicinu, koji uključuje kombinaciju terapija i promjena načina života.

- Reći ne standardnim medicinskim rješenjima bila je najteža stvar koju sam napravila u životu. Ali reći ne vlastitom unutarnjem osjećaju bilo bi još teže - objasnila je, kasnije dodavši kako su kemoterapija i operacija bile previše ‘ekstremne‘.

Macpherson, koja je također osnivačica wellness brenda WelleCo, rekla je da je svjesna da ovo nije pravi pristup za svakoga. "Shvatila sam da ne postoji nikakva sigurna stvar i apsolutno nikakva jamstva", navodno kaže u knjizi. "Nije postojao 'pravi' put, samo pravi put za mene."Zvijezda je magazinu rekla da je provela osam mjeseci sama u kući u Phoenixu u Arizoni, pod nadzorom nekoliko stručnjaka, "fokusirajući se i posvećujući svaku minutu samoizlječenju".

VEZANI ČLANCI: 

Govoreći o svom trenutnom zdravstvenom stanju, rekla je da bi "u tradicionalnom smislu rekli kako je u kliničkoj remisiji, ali ona sam je uvjerena da je potpuno zdrava" Dodala je da ne želi nuditi "savjete drugima", već dijeliti ono što je sama otkrila kroz vlastita stvarna iskustva".

Macpherson se proslavila 1980-ih i 1990-ih, pojavivši se na naslovnici godišnjeg izdanja kupaćih kostima časopisa Sports Illustrated, što je napravila rekordnih pet puta.

Zvijezda koja je dobila nadimak The Body ima dva sina s bivšim partnerom Arpadom Bussonom.

VIDEO: Venecijanski filmski festival pun je elegancije i glamura: Evo tko su najbolje odjevene zvijezde

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije