Povratak

Legendarna skupina Detour ponovno nastupa u Splitu

detour
Pixsell
13.12.2012.
u 11:04

Nakon trogodišnje stanke u Splitu će 22. prosinca ponovno nastupiti nagrađivana zagrebačka skupina, ovaj put s novom pjevačicom Ines Tričković koja je zamijenila Maju Posavec

Detour, popularna peteročlana glazbena skupina iz Zagreba,  tri godine nakon posljednjeg posjeta, u splitskom će klubu Quasimodo 22. prosinca održati veliki koncert.  Koncertno vrlo aktivna i atraktivna skupina čiju glazbu najčešće opisuju kao elektroakustični pop na splitskom će nastupu izvoditi pjesme sa sva tri albuma: 'Plan B', 'Detour' i' TV'.

Skupina Detour u početku je nosila naziv Yammat, a za svoja je vrlo hvaljene albume 'Plan B', 'Detour' i 'TV' više puta nominirana za nagrade Porin i Zlatna Koogla. Posebno poglavlje u radu grupe predstavljaju nastupi na Runjićevim večerima pa je tako 2008. dobila nagradu Zlatni galeb za najbolju obradu s pjesmom 'Picaferaj'.

Godine 2004. rade na albumu Plan Bu sklopu projekta Yammat s kojega su objavljeni vrlo uspješni singlovi: 'Tvoje lice se promijenilo', 'Putujem',  'U bojama', 'Ti i ja', 'O nama' (Dan ulazi u grad).

2006. grupa mijenja naziv u Detour te pod etiketom Aquarius Recordsa iz Zagreba izlazi album naslova  'Detours' vrlo uspješnim singlovima: 'Ljeto počinje', 'Mjesec', 'Dokument 3' , 'Čudno', 'Gvaš'.U istom razdoblju nastaje nikada službeno objavljena  obrada pjesme 'Da li znaš da te volim' grupe Time  koja postaje veliki hit.
Godine 2009. pod  etiketom Aquarius Recods  izlazi album 'TV' s opet vrlo uspješnim singlovima: 'Kroz tebe se vidi', 'Prijatelj' , 'Gledano sa strane' , 'Od vrha do dna', 'Space 3' i  'Čudan zvuk'.

U 2012. skupina izdaje singl 'Nema' i singl 'Cvijet' na kojem je publici predstavljena vokalistica i jazz pjevačica Ines Tričković, čijim dolaskom Detour dobiva još jednu višeslojnu umjetničku osobnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije