Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećate li je se?

Majka Blanke Vlašić: Ima nesvakidašnje ime, navijala je na čudan način i nije se 'gurala' u kadar

Split: Obitelj, prijatelji i obožavatelji do?ekali svjetsku prvakinju Blanku
Foto: Ivo Cagalj/24sata
1/11
23.11.2023.
u 07:45

Bivša atletičarka Blanka Vlašić nedavno je proslavila jubilarni 40. rođendan, a mi smo se prisjetili njezine najveće podrške – majke!

Bivša hrvatska atletičarka, 40-godišnja Blanka Vlašić nedavno je proslavila svoj jubilarni rođendan! Rekorderka je i svjetska prvakinja u skoku u vis te prva hrvatska atletičarka koja je preskočila više od dva metra. Njezin otac Joško atletski je trener koji je svoju kći pratio u stopu na brojnim natjecanjima. Majka Venera Vlašić oduvijek ju je bodrila iz rodnog Splita, a hrvatskoj javnosti nije poznata koliko i njezin suprug Joško. Venera je gotovo uvijek bila tajanstvena žena koja nikada nije voljela svjetla reflektora te se nije gurala kako bi bila u kadru. 

Na poseban je način pratila velika natjecanja svoje Blanke. Ona je tada kružila oko zgrade, kilometre bi prešla dok joj je kći skakala u vis. A ako ne bi šetala, onda bi se skrila u sušionu i potajno osluškivala što se događa. Ako se prisjetimo 2015. godine, Blanka je s natjecanja u Pekingu kući ponijela srebro. Venera je tada odlučila promijeniti ritual praćenja natjecanja svoje kćeri Blanke i napokon sjesti ispred televizora s ostatkom obitelji i susjedima s gornjeg kata. 

– A što da vam kažem, sad sam totalno prazna, emocije su bile iznimne. Znam, bilo je puno natjecanja, puno medalja, ali ova je stvarno nešto posebno. Nakon svega što je Blanka prošla, nakon ozljede i sada srebro. Sve njene medalje su mi veličanstvene, drage, ali ova je posebna, ova je nešto najviše. I Blanka tako razmišlja. Nismo se nadali medalji, treba biti iskren, pa i Joško je u jednom razgovoru slično rekao. Sjećam se njegovih riječi, rekao je kako ćemo biti sretni ako Blanka bude u finalu. A ovo je ludnica, čudo – kazala je krajem srpnja 2015. gospođa Venera Vlašić za Večernji list. Na splitskom Žnjanu bilo je navijanja, vikanja i bodrenja kad je Blanka preskočila 201 centimetar i upisala se u povijest hrvatske atletike. – Gotovo smo stol razbili od sreće koliko smo skakali. A pas od nevjeste se prepao – dodala je simpatično. 

 

 

 

VEZANI ČLANCI:

Vlašići, skladna obitelj, u kojoj je sport doručak, ručak i večera, tada su bili na tri strane. Blanka i Joško u Pekingu, Venera, Marin i Luka ispred televizora, a Nikola je bio u Hajdukovu autobusu koji se zaputio prema Zaprešiću. Negdje na Dalmatini lovio je kvalitetan signal, preko interneta pratio je sestrine skokove.

– Pratio sam natjecanje preko interneta, čuo sam se s Marinom, javljao mi je što je doma. Ponosim se Blankom, bio je to težak put. Samo mi u obitelji znamo koliko je propatila, koliko je trebalo odricanja da se vrati tamo gdje joj je mjesto. I vratila se – kazao nam je tada Nikola koji danas igra kao nogometni reprezentativac na poziciji veznog napadača, a trenutačno igra za Torino. Njegov brat Marin tada mu je snimao navijanje u kući Vlašićevih i slao mu poruke. 

– Nikola je mogao čuti naše deranje. Ali, čuli smo i mi njega u autobusu, bilo je vikanja – kazala nam je Venera. 
Bivša atletičarka danas rijetko dijeli detalje iz privatnog života, a fotografije s bližnjima ponekad podijeli na društvenoj mreži Instagram, ali samo kada su u pitanju posebne prilike. Tako je 7. veljače 2021. podijelila fotografiju mame Venere kako puše svjećice za rođendan. 

 

VIDEO Severina prepričala neugodan razgovor s poznatom gospođom: 'Tko ti je kriv, sama si ga birala'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije