novi problemi

Maleni Archie i Lilibet još nisu dobili titule koje im pripadaju, iz palače poručuju: 'Radit ćemo na tome'

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Press Association/PIXSELL
1/20
13.09.2022.
u 16:42

Američki novinar Omid Scobie provjerio je jesu li svi članovi kraljevske obitelji dobili nove titule kako to treba biti prema pravilu te otkrio da ne vrijedi isti zakon za sve.

Američki novinar i jedan od autora knjige o Harryjevom i Meghaninom napuštanju Velike Britanije "Finding Freedom", Omid Scobie provjerio je jesu li svi članovi kraljevske obitelji dobili nove titule kako to treba biti prema pravilu te otkrio da ne vrijedi isti zakon za sve.

Naime, Scobie je otkrio da za princa Williama i Kate vrijedi pravilo te su promjenom titula postali princ i princeza od Walesa, a isto vrijedi i za njihovo troje djece koji su pomicanjem titula postali prinčevi i princeze. 

S druge, pak, strane, za djecu princa Harryja i Meghan Markle vrijedi drugačije pravilo. Naime, nakon pomicanja reda nasljeđivanja vjerovalo se kako će maleni Archie i Lilibet dobiti titulu princa i princeze, no prema onom što je Scobie našao to se nije dogodilo.

Američki novinar u svojoj je objavi na Twitteru obznanio da je pronašao da za njih dvoje nema promjena. Na web stranici kraljevske obitelji, u ažuriranom redoslijedu nasljeđivanja, Archieja Mountbatten-Windsora i njegova sestru Lilibet oslovljava se kao i do sada, bez titula princa i princeze.

Djeca princa Harryja i Meghan Markle sada su unuci kralja te se nalaze na šestom i sedmom mjestu u redu za tron te bi prema tome trebala dobiti nove titule. To potvrđuje pravilo koje je 1917. godine dovio kralj George V.

Dodajmo i da je predstavnik kraljevske obitelji u međuvremenu pojasnio da je web stranica ažurirana samo za princa i princezu od Walesa te nastavljaju raditi na ovom glasilu. 

- Radit ćemo na ažuriranju internetske stranice kako i kada dobijemo informacije da to učinimo - rekao je.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta preminula je u četvrtak, a nakon njezine smrti na tronu ju je naslijedio njezin najstariji sin Charles. Popis za tron tako je promijenio svoj poredak te se na drugom mjestu sada nalazi njegov sin princ William kojeg slijede njegovo troje djece, a potom njegov brat princ Harry iza kojeg su njegova djeca.

VIDEO Ljudi se okupljaju ispred Buckinghamske palače kako bi se oprostili do Kraljice

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije