kći pomogla u izboru

Mama jedne od najpopularnijih glazbenica na svijetu na Oscarima zablistala u haljini slovenske dizajnerice

94th Academy Awards - Oscars Show - Hollywood
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/7
28.03.2022.
u 10:47

Kako je Baird napomenula u jednom intrevjuu, Billie joj je pomogla s izborom haljine, koja je inače inspirirana podmorjem i 'čudnim ljepotama mora'.

Majka pjevačice Billie Eilish (20), Maggie Baird (62) na dodjeli Oscara zablistala je u plavoj haljini s crnim detaljima slovenske dizajnerice Matee Benedetti. Billiena majka je glumica i  poznata je aktivistica koja se zalaže za borbu protiv klimatskih promjena pa nije ni čudo što je odlučila nositi haljinu upravo ove slovenske dizajnerice koja kreira eco-friendly i održive odjevne predmete. 

Kako je Baird napomenula u jednom intervjuu, Billie joj je pomogla s izborom haljine, koja je inače inspirirana podmorjem i 'čudnim ljepotama mora'. Maggie je kazala kako je surađivala s dizajnericom, te da joj je ona prvo pokazala verziju u zelenoj boji, no onda su se odlučili za plavu boju  - jer je bilo više dostupnih održivih materijala kako bi haljina bila što više ekološki prihvatljiva. 

 

Naglasila je i da je haljina jako udobna, što joj je dosta bitno.  

Dizajnerica Benedetti započela je karijeru kao dizajnerica kostima za operne kuće. Za održivu modu počela se zanimati još kao studentica, te je upravo zbog toga odlučila kreirati luksuzni brend koji je povezan s okolišem. Ovo nije prvi put da je njenu dizajn  primijetio netko iz Hollywooda. Već je surađivala sa slavnim redateljem Jamesom Cameronom i njegovom suprugom Suzy.

Suzy Amis Cameron je osnivačica RCDG(Red Carpet Green Dress) globalne organizacije za promjene  - predvođena ženama, koja dovodi ekološku i društvenu održivost u prvi plan unutar globalne industrije odjeće i dizajna.

Ranije je Benedetti  otkrila kako je počela suradnja s tom organizacijom. 

- Kontaktirali su me jer su tražili kvalitetnog održivog dizajnera diljem Amerike i nisu ga tamo mogli pronaći. Predložio me je Tjedan veganske mode na kojem sam bila. Nazvali su me dok sam bila u Sloveniji kako bi vidjeli mogu li napraviti večernju haljinu od inovativnog tekstila za održivu modu u jednom danu. Dakle, od trenutka kada sam dobio tekstil koji su mi poslali, imala sam osam sati da ga napravim. I budući da je to bilo brže od slanja haljine natrag u Ameriku poštom, odletjela sam u SAD s haljinom. Bilo je to kao u vrlo napetom filmu - kazala je Matea. 

Maggie je također jedna od članica RCDG-a. 

VIDEO Sjećate li se Peggy iz 'Bračnih voda'? Glumica je promijenila imidž, teško biste je prepoznali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije