IZREKLI SUDBONOSNO DA

Mate Grgat i prelijepa Edita ljubav okrunili raskošnim vjenčanjem

Foto: Privatna arhiva
1/3
09.06.2024.
u 21:45

Mate je za ovu posebnu priliku odjenuo elegantno crno odijelo ispod kojeg se nazire siva košulja s uzorkom i kravata, dok se mladenka izvrsno uklopila raskošnom vjenčanicom s prozirnim dugim rukavima.

Tenor, klapski i solo pjevač Mate Grgat i njegova odabranica Edita Čujko od danas su i službeno postali muž i žena. Ovaj skladan par zavjete je razmijenio u prostorijama crkve Sv. Mati Slobode u Zagrebu. Ceremonija vjenčanja započela je 14:30 sati, nakon čega su se  mladenci i svi uzvanici zaputili prema imanju Mansion smještenom u zapadnom dijelu metropole, gdje se od 16 sati održala svečana proslava krunidbe njihove ljubavi. Mate i Edita su sa svojim najmilijima imali priliku uživati u vrhunskim delicijama, uz pogled na čaroban zeleni vrt. 

Mate je za ovu posebnu priliku odjenuo elegantno crno odijelo ispod kojeg se nazire siva košulja s uzorkom i kravata, dok se mladenka izvrsno uklopila raskošnom vjenčanicom s prozirnim dugim rukavima. Njihove fotografije možete pogledati u galeriji iznad. Svi bliski ljudi ovog zaljubljenog dvojca oduševljeni su njihovom odlukom da uplove u bračne vode. Smatraju kako su Edita i Mate stvoreni jedno za drugo te im žele da cijeli život provedu u skladu i s jednakim žarom kakvog danas posjeduju.

GALERIJA: Mate Grgat: 'Kad sam shvatio da pjevam na rođendanu Olivera Dragojevića, odsjekle su mi se noge'

1/3

Inače, Mate je glazbenik koji dolazi iz Otoka kod Sinja. Ljubav prema glazbi gaji od malih nogu, kada je počeo pokazivati interes za operom. Početke bilježi u župnom zboru, da bi sa nepunih 16 godina bio pozvan u lokalnu mušku klapu Sv. Luka na mjesto prvog tenora. Svoje operno pjevanje usavršava u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski. Paralelno pjeva u klapama Fjabula i Batuda, nakon kojih slijedi poziv u klapu Janjevo, u kojoj je aktivan preko 10 godina. San o pjevanju u Hrvatskom narodnom kazalištu ostvaruje kroz dva projekta na kojima je radio kao honorarac. 

Podsjetimo, Grgat je krajem prošle godine dao intervju za Večernji list. Naime, tada je na festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku pjevao pjesmu "Lipa moja kći', koja je osvojila nagradu za najbolji tekst. Pritom je progovorio i o poznanstvu s Vinkom Cocom i Oliverom Dragojevićem.

VEZANI ČLANCI:

- Imao sam sreću da se družim s tom dvojicom velikana. I prije poznanstva s oduševljenjem sam gledao na njih i na njihov rad. Najviše me oduševila njihova jednostavnost i pristup. Jednom zgodom zatražio sam savjet od Olivera, pitao sam ga što da radim ako se odlučim za izlazak na estradu. Jednostavnim rječnikom rekao mi je: “Pivaj i sve će jednom doći na svoje, bitno je da ti to voliš.” Bilo mi je i više nego jasno, otkrio je sinjski slavuj o druženju s nekima od svojih najdražih pjevača. 

Podijelio je i kako se obično opušta: - Kao i gotovo svaki Dalmatinac, volim dobro društvo i redovito ispijanje kave na pijaci. U mlađim danima obožavao sam igrati nogomet, a sada sam redovit u igri na balote i karte. Imam i nekoliko prijatelja s kojima volim otići na ribe - kazao je Mate, koji će buduće privatne trenutke zasigurno provoditi u društvu lijepe supruge Edite. 

VIDEO: Maja Šuput koncert zapalila kombinacijom, ispod haljine nazirao se crni grudnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije