PROMO

Mavi Kan i Zvonimir Dusper Dus predstavljaju zajedničku pjesmu ‘Ništa mi nisi dužan’

Mavi Kan i Zvonimir Dusper Dus
Foto: Promo
1/3
17.01.2024.
u 14:22

Koncert u Petom kupeu 25.01.2024.

Pjesma 'Ništa mi nisi dužan' najnoviji je singl grupe Mavi Kan koji će se naći na albumu "Future sound of Sevdah". Radi se o jednom od najvećih "incidenata" otkako bend postoji, a to je iskorak prema house glazbi. 

Na svojoj autorskoj kompoziciji co-leader benda Bruno Urlić, po prvi je put pustio da netko drugi produkcijski zapečati njegov uradak. Iako bi pjesma vjerojatno sasvim dobro funkcionirala i u standardnoj etno-jazz maniri, Sakin i Bruno odlučili su napraviti ozbiljniji iskorak prema radijskom eteru, a za takvo što nisu mogli izabrati boljeg suradnika od prekaljenog inovatora hrvatske glazbe i sjajnog producenta Zvonimira Duspera Dusa

Dus je njihovu akustičnu svirku "obukao" u sebi svojstven groove i produkciju pjesme usmjerio ka zapadu iako bend, a pogotovo pjevačica Sakin Modronja oduvijek pomalo streme ka istoku. 

'Ništa mi nisi dužan' stilski pomalo podsjeća na uratke legendarne grupe Asian Dub Fondation, dok su na prijelazu u ovo stoljeće nastupali sa sjajnom Natachom Atlas. 

Foto: Promo

Nova pjesma malo je iznenađenje za sve poklonike Mavi Kana i možda poziv mlađoj publici da obrate pažnju na ovaj bend. Ujedno, ona je poziv svima da u četvrtak 25.01.24 dođu u zagrebački klub Peti Kupe i nakon prošlogodišnjeg koncerta u Lisinskom, poslušaju kako Mavi Kan zvuči u klupskim uvjetima.

Spot kao i obično nepretenciozan i funkcionira kao pratnja glazbi. Stalni suradnik benda montažer/redatelj Dubravko Slunjski proveo je pjevačicu Sakin Modronju kroz razne atmosfere uz njezinu sugestivnu izvedbu i dao pjesmi potporu potrebnu da publika vizualizira pjesmu u kojoj se pjevačica bori s duhovima prošlosti i pokušava ići dalje u životu.

⬇ Stream 

Mavi kan feat. Dus - Ništa mi nisi dužan

glazba i tekst | Bruno Urlić

aranžeri i snimatelji | Bruno Urlić i Zvonimir Dusper Dus

producent | Zvonimir Dusper Dus

 home studio | Bruno Urlić i Zvonimir Dusper Dus

ULAZNICE MOŽETE KUPITI OVDJE

Mavi kan

Facebook | Instagram | YouTube

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije