Supertalent

Mehaničarka Dajana Baković o plesu je učila zabavljajući goste

supertalent dajana bakovic
Foto: Pijun Web
1/7
01.10.2010.
u 22:00

Poduzetni duh pratio ju je i u srednjoj školi. Osnovala je plesnu grupu, a danas sa svojim učenicima iz udruge pohađa i međunarodna natjecanja.

Kada joj završi radno vrijeme u trgovini i servisu motora, za 18-godišnju automehaničarku s Krka Dajanu Baković nema odmora. No simpatičnoj djevojci to ne pada nimalo teško, štoviše, jedva čeka da uskoči u široku, udobnu odjeću i u plesnoj udruzi Krk održi još jedan sat za svoje vrijedne učenike u dobi od sedam do 15 godina. Na svoju su učiteljicu jako ponosni jer je svojim hip-hop pokretima na audiciji u Rijeci uspjela zadiviti žiri emisije Supertalent Nove TV kada je zasjenila znanicu pjevačicu kojoj je bila plesna pratnja.

Dalje bez prijateljica

– Moja znanica koja pjeva zamolila me da joj budem pratnja na audiciji, a ja sam pristala planirajući da ću samo odraditi svoje i otići kući. No, žiriju se svidio moj nastup te su mi predložili da se prijavim kao solo izvođačica. Moja prijateljica nije prošla dalje, a ja sam ostala – kaže Dajana koja se s još dvije plesačice na Supertalent prijavila i prošle godine. No, prvi pokušaj prošao je bezuspješno jer su njezine prijateljice odustale netom prije audicije, što je Dajanu razočaralo. – Želja mi je naći plesnu ekipu koja voli ples isto koliko i ja. Plesom izražavam svoje osjećaje a da ne kažem nijednu riječ – otkriva talentirana Krčanka koja je prve plesne korake napravila u – maminoj kuhinji.

– Do drugog razreda osnovne škole živjela sam u Njemačkoj u velikom stanu, pa sam imala dovoljno prostora za osmišljavanje nastupa koje bih onda izvodila pred mamom dok bi ona kuhala ručak. Bila sam glavna zabavljačica i kad bi nam došli gosti. Oni su uvijek govorili kako ću jednoga dana biti na pozornici – prisjeća se Dajana. U drugom razredu osnovne škole krenula je na gimnastiku te sama osmislila korake na pjesmu grupe Colonia, a s 13 godina za koreografije je zaradila i prvi džeparac.

Ples kao druga profesija

Poduzetni duh pratio ju je i u srednjoj školi. Osnovala je plesnu grupu, a danas sa svojim učenicima iz Udruge pohađa i međunarodna natjecanja. – Nadam se da ću jednoga dana dobiti priliku školovati se za plesačicu tako da mi to bude druga profesija. A kada više ne budem mogla plesati, vratit ću se automehaničarstvu, što je moja druga ljubav – kaže Dajana te otkriva svoj san o karijeri u nekoj plesnoj skupini s kojom će oduševljavati ljude po cijelom svijetu. – Svaki put se rasplačem kad na televiziji ili YouTubeu vidim dobre plesače. Srce mi se slama jer ne znam hoće li se i meni ikad pružiti prilika da budem poput njih – iskreno govori.

Ključne riječi

Komentara 6

CR
Crypton
00:07 02.10.2010.

Dajana, i ja sam mehaničar.Ajmo skupa ja i ti, do noći ležajeve podmazivati.

MI
mica1111
05:30 02.10.2010.

...ma baš je draga...

TP
Tisa Popa
22:47 01.10.2010.

Cura,mehaničarka,izvrsna plesačica,otvorena,simpatična.....ma ljubim te Dajana. Držim ti fige da ti uspije sve u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije