BIVŠA PRVA DAMA

Melania Trump u memoarima otkriva kako je UDBA upala u njihovu kuću, a prisjeća se i odmora u Hrvatskoj

Foto: Reuters/Pixsell
1/13
09.10.2024.
u 08:56

Dio stranih medija tvrdi kako veliki dio od 265 stranica svojih memoara posvećuje i prisjećanju na sve ljude koji su joj udijelili komplimente i divili se njezinu radu

Objavljeni su memoari bivše prve dame Amerike Melanie Trump u kojima, kako je ranije najavila, donosi svoju istinu. Dio kritičara koji je prvi pročitao Melanijine memoare kaže kako je knjiga puna klišeja i neke situacije iz razdoblja predsjedničkog mandata Donalda Trumpa prikazane su na način na koji se to i očekuje od njegove supruge – pristrano. Dio stranih medija tvrdi kako velik dio svojih memoara od 265 stranica posvećuje i prisjećanju na sve ljude koji su joj udijelili komplimente i divili se njezinu radu. Piše o majčinstvu te ističe kako joj je to najvažnija uloga u životu. Neki od kritičara koji su pročitali njezine memoare naziva "Melania" kažu kako autorica iznosi i dosta proturječja u prikazu svojeg djetinjstva u tadašnjoj Jugoslaviji.

“Unatoč tome što je Slovenija bila dio komunističke Jugoslavije, tamošnji se komunizam razlikovao od onog u Sovjetskom Savezu. Dok sam odrastala, osjećala sam se više povezana s našim susjedima u Italiji ili Austriji nego s drugim komunističkim zemljama u istočnoj Europi”, piše Melania u jednom odlomku svoje knjige. Kasnije pak piše: “Odrastajući pod komunističkim režimom, sveprisutni nadzor države oblikovao je moje iskustvo iz djetinjstva.” Njezina majka Amalija koja je po zanimanju krojačica i otac Viktor, prodavač automobila, vodili bi nju i sestru Ines na koncerte Eltona Johna i Tine Turner kako bi se osjećala "povezanijom" sa susjednim zemljama Italijom i Austrijom.

VEZANI ČLANCI

Poglavlja knjige u kojima govori o svom odrastanju u Sevnici puna su anegdota iz djetinjstva kroz koje Melania želi čitatelje razuvjeriti od tvrdnji kako je odrastala u turobnom i mračnom okruženju, prisjeća se očevih automobila koje je vozio od Ford Mustanga, BMW-a do Mercedesa i Maseratija, piše i o privatnoj dadilji koja je čuvala nju i sestru i pripremala im kolače i torte kada su slavile rođendan. Daily Mail piše kako se Melania u knjizi prisjetila i jedne neugodne situacije kad je UDBA pretresla njihov dom zbog "sumnjiva načina života" njezina oca.

GALERIJA Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala kroz godine

1/54

Rekla je kako su za to zaslužni njihovi susjedi koji su prijavila njezina oca vlastima, a prijavili su ga jer je imao veliki vozni park.

"Možda je susjed, kolega ili čak navodni prijatelj prijavio vlastima vozni park mojega oca. Moj otac nikada nije proglašen krivim za zločin i nikada nije bio zatvoren", napisala je.

Napisala je i kako je njezin otac bio član Komunističke partije, ali to nije odražavalo njegova politička uvjerenja, nego je bio prisiljen učlaniti se. – Njegova pripadnost Komunističkoj partiji bila je obavezna budući da je stranka uvela automatsku mjesečnu članarinu iz dijela njegove plaće – prenosi Daily Mail njezinu izjavu iz knjige. Prisjetila se i kako su na skijanje odlazili u Austriju, a ljeti su odmor provodili na obali u Hrvatskoj. 

Komentara 1

PN
pošteni_načelnik
09:04 09.10.2024.

a gdje bi bio stari nego u partiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije