BIVŠA PRVA DAMA

Melanija Trump tražila je 250 tisuća dolara od CNN-a za intervju, odbili su to

Melania Trump
Foto: REUTERS
1/10
06.10.2024.
u 22:20

Kako piše CNN od Skyhorse Publishing dobili su e-mail u kojem je bio dokument s oznakom "Ugovor o povjerljivosti i tajnosti podataka" u kojem su navedeni strogi uvjeti za intervju i korištenje materijala iz knjige pod naslovom "Melania", koja bi trebala biti objavljena 8. listopada

Prije gotovo dva mjeseca CNN je kontaktirao izdavača knjiga Melanije Trump kako bi zatražio intervju s bivšom prvom damom uoči objave njezinih memoara. Kako piše CNN, s izdavačem su izmijenili nekoliko e-mailova oko dogovora za intervju, a onda su prošli tjedan od izdavača dobili neobičan zahtjev: intervju bi koštao 250.000 dolara.

Kako piše CNN od Skyhorse Publishing dobili su e-mail u kojem je bio dokument s oznakom "Ugovor o povjerljivosti i tajnosti podataka" u kojem su navedeni strogi uvjeti za intervju i korištenje materijala iz knjige pod naslovom "Melania", koja bi trebala biti objavljena 8. listopada. U ugovoru je napisano da će "CNN platiti licencnu naknadu od dvjesto pedeset tisuća dolara". CNN nije potpisao sporazum, a nekoliko dana kasnije, nakon što je novinar CNN-a upitao Skyhorse Publishing zašto su tražili naknadu za intervju, izdavač je rekao da je zahtjev za cijenu intervjua poslao greškom.

VEZANI ČLANCI

- Ni Melania ni itko iz njezinog tima nije znao ništa o sporazumu o tajnosti podataka, a dokument koji je poslan odražava internu pogrešnu komunikaciju", rekao je Tony Lyons, predsjednik i izdavač Skyhorsea, za CNN u izjavi. Da je CNN potpisa ugovor, u normalnom tijeku poslovanja, obratili bismo se Melanijinom timu da raspravimo pojedinosti intervjua -  izjavio je za CNN Tony Lyons iz Skyhorse Publishinga.

Svaki zaposlenik CNN-a koji bi radio na intervjuu trebao bi potpisati spomenuti sporazum o tajnosti podataka, stoji u ugovoru, a svako kršenje sporazuma o tajnosti podataka bi Melaniji i/ili njezinom izdavaču dalo pravo na odštetu od 100.000 dolara, prema dokumentu. U ugovoru je posebno navedeno da bi se plaćao intervju s medijskom kućom CNN te licencirane fotografije i ulomci iz knjige. Čak i ako je ugovor poslan kao "interna pogrešna komunikacija", riječ je o neobičnom zahtjevu izdavača osobe tako visokog profila. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije