'U POVJERENJU BY NEVEN CIGANOVIĆ'

Melkior Bašić otkrio glumi li ikada pred kamerama, ali i tko kuha u njegovom domu

Foto: Vecernji list
1/4
30.08.2023.
u 20:01

Uoči povratka na televizijske ekrane chef i član žirija Masterchefa Melkior Bašić, koji je ujedno i jedan od naših najpoznatijih gastro konzultanata, Ciganoviću je otkrio zanimljivosti iz  privatnog života, ali i kako se nosi s titulom najzgodnijeg chefa u Hrvatskoj

Svestrani zagrebački chef Melkior Bašić gost je ovotjedne emisije 'U povjerenju by Neven Ciganović'. Melkior je svoje radno iskustvo stjecao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama u francuskom Bordeauxu, među kojima su i Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L’Oiseau Bleu, potom dvije godine bio zaposlen na poziciji executive chefa u Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju, a pažnju velikog dijela javnosti prije tri godine privukao je svojim angažmanom na Novoj TV.

Naime, Bašić je uz Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića jedan od trojice članova žirija popularnog kulinarskog showa 'Masterchef' koji se ove jeseni vraća na Novu TV. Uoči povratka na televizijske ekrane Melkior Bašić, koji je ujedno i jedan od naših najpoznatijih gastro konzultanata, Ciganoviću je otkrio zanimljivosti iz  privatnog života, ali i kako se nosi s titulom najzgodnijeg chefa u Hrvatskoj.

 

 

Za početak je Nevenu pokušao objasniti kako to da su chefovi u posljednje vrijeme postali toliko popularni, ali i zbog čega se upravo oni često nalaze na listama najpoželjnijih muškaraca. - Ne znam što se točno dogodilo. Naš posao nije uopće jednostavan, imamo i jače kuhare i mršavije kuhare, ranije su kuhari često bili jači, ali to ne znači da su više jeli nego da su jeli prije spavanja. Danas su kuhari znatno manji jer se drugačije hranimo i malo više pazimo. Što se tiče popularnosti sve je počelo s Jamiejem Oliverom, a nakon toga krenuo je i prvi Masterchef - rekao je Melkior. Tijekom gostovanja otkrio je i tko kuha u njegovom domu, ali glumi li ikada pred kamerama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije