Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgoda koncerta

Menadžer: Prljavci se ne boje, u prosincu nastupaju u Beogradu

Prljavo kazaliste
Borna Filic/PIXSELL
03.08.2012.
u 11:00

Nismo puno o tome razgovarali, koncert kao koncert. Nije prvi put da se termini pomiču, kaže frontmen grupe Jasenko Houra

Koncert Prljavog kazališta na Bir festu na Ušću otkazan je, piše srpski tisak, jer je od početka bio označen kao koncert visokog rizika. Strah od alkoholiziranih ekstremnih nacionalista koji nisu ljubitelji domoljubne faze Prljavaca i pjesama poput “Mojoj majci” nije bio, dodaju, neosnovan.

Jajo na dijeti

– To su puka nagađanja, medijska napuhavanja. Nastup u Beogradu dogovarali smo pet godina inzistirajući na odličnim tehničkim i produkcijskim uvjetima. Organizator je zaključio da je 60 minuta svirke premalo nakon što u Beogradu nismo svirali 26 godina pa su predložili nastup u beogradskoj Areni, gdje ćemo 22. prosinca održati samostalni koncert – objašnjava Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer benda.

O razlozima odgode vođa Prljavog kazališta Jasenko Houra ne zna puno.

– Vidio sam na kalendaru da je ta svirka prekrižena, a kasnije i dobio poruku od Fileša da se koncert prebacuje na prosinac, u Arenu. Nismo puno o tome razgovarali, koncert kao koncert. Nije prvi put da se termini pomiču – kaže Houra koji trenutačno od odgode beogradskog koncerta ima važnijih briga. Tri pjesme još mora završiti, a muku muči i s dijetnom prehranom jer je nedavno pokvario želudac.

– Sada sam na kuhanoj riži i čaju, a ovih dana stalno nešto trebam komentirati, od poreznog duga do odgode ovog koncerta – kaže.

Najteže od svega pala mu je vijest da je 31. srpnja u Zadru preminula Olja Dubroja, glazbenica koja je 1985. s Prljavim kazalištem otpjevala njihov hit – “Sladoled”.

– Zapravo ne znam puno, ali šokiran sam. Dobio sam mail da je pala niz stepenice, ozlijedila glavu, bila u komi i umrla. Strašno! Sada je najvažnije otići joj na pogreb – priča Jajo.

Jedina suradnja

“Sladoled” je hit pjesma snimljena 1985., koja se nalazi na CD-u “Zlatne godine” na kojemu je prvi put s bendom zapjevao i Mladen Bodalec. Od te, jedine, suradnje Prljavci se s Oljom gotovo i nisu čuli. Osim “Sladoleda”, za koji je s Jajom napisala i glazbu, Olja je autorica teksta za pjesme “Daj budi fer” i “Odlazim” te glazbe za dokumentarac “Dan pod suncem”.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:11 03.08.2012.

Pa zašto bih se bojali, preživjeli smo mi do sada gomilu primitivizma s tih prostora a sve mi se čini (sudeći po zbivanjim za vrijeme EP u Bg) morat ćemo otrpjeti još toga. Neka im deči odpjevaju Ružu hrvatsu

JS
jsestak
22:17 03.08.2012.

pa kaj im to treba?

DA
Davorin1
10:05 04.08.2012.

je li Angelina škirana ovom odgodom korcerta???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije