Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJ POPA

Michael Jackson je prije smrti bio u velikim financijskim problemima, nagomilao je velike dugove

A Night at the Apollo / Michael Jackson
Foto: REUTERS
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.06.2024.
u 14:45

U podnesku je navedeno da je 65 vjerovnika podnijelo zahtjeve protiv pjevača nakon njegove smrti, od kojih su neki rezultirali tužbama, te da su neki od njegovih dugova nagomilali velike kamate.

Dugovi Michaela Jacksona u trenutku njegove smrti 2009. iznosili su ukupno više od 500 milijuna dolara, navodi se u sudskom podnesku ostavštine pop superzvijezde koji donosi pojedinosti o njegovim financijskim problemima pri kraju života, pišu američki mediji.

Jackson je dugovao oko 40 milijuna dolara promotoru turneje A.E.G., prema podnesku koji je ovog mjeseca podnesen na Vrhovnom sudu okruga Los Angeles.

U podnesku je navedeno da je 65 vjerovnika podnijelo zahtjeve protiv pjevača nakon njegove smrti, od kojih su neki rezultirali tužbama, te da su neki od njegovih dugova nagomilali velike kamate.

U sudskom podnesku ovrhovoditelji kažu da su riješili gotovo sva potraživanja vjerovnika i sudske sporove.

Jackson je zaradio stotine milijuna dolara tijekom 1980-ih i 1990-ih kao tvorac nekih od najprodavanijih albuma svih vremena, zajedno s koncertnim turnejama koje su punile stadione diljem svijeta.

GALERIJA: Sergej Ćetković zaplesao s Mijom Dimšić na predstavljanju svog novog albuma 'Kofer'

A Night at the Apollo / Michael Jackson
1/45

Podsjetimo, Jackson je preminuo  25. lipnja 2009. godine u dobi od 50 godina i to od prevelike  količine propofola, anestetika koje  je uzimao u kombinaciji sa sredstvom protiv tjeskobe i lijekovima protiv nesanice. Jackson je preminuo samo  desetak dana prije početka povratničke turneje u londonskoj O2 areni. U sklopu turneje trebao je održati 50 koncerata i svi su bili rasprodani.  Bio je to zadnji pokušaj da oživi svoju slavu, ali kombinacija lijekova koje mu je dao njegov liječnik Conrad Murray bila je smrtonosna i zbog toga  je Murray na kraju završio i na sudu.

VEZANI ČLANCI: 

Osuđen je na četiri godine zatvora, a izašao je nakon dvije godine i po izlasku iz zatvora optužio je Michaelova oca, sada pokojnog Joea Jacksona, da je sina kemijski kastrirao kako Michael ne bi ušao u pubertet i kako bi izbjegao mutaciju koja bi promijenila njegov visoki glas. Govorio je Murray i o lošem odnosu između oca i sina, ali to i nije bila neka tajna jer sam Michael prvi put je  1993., gostujući u talk showu Oprah Winfrey, javno govorio o tome kako ga je otac Joe psihički i fizički zlostavljao. Ispričao je tada kako su i njegova braća i sestre bili žrtve tog zlostavljanja, a otac ih je tukao kada nije bio zadovoljan njihovim sviranjem i pjevanjem. 

VIDEO: Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije