ZLATNA PLOČA

Milo moje - hit godine

18.03.2004.
u 00:00

Severina, Gibonni i 50 cent zahvalili za nagradu preko videozida

Pjesma "Milo moje" Miroslava Škore na sinoćnjem glazbenom spektaklu Zlatna ploča proglašena je hitom godine. Goran Karan, Gibonni i Thompson u punoj Sportskoj dvorani Mladosti u Rijeci nagrađeni su Dijamantnom pločom kao jedini hrvatski glazbenici koji su u prošloj godini svojim albumima prešli nakladu od 60.000 primjeraka. Prvi put u ulozi voditeljice jučer se pojavila Ivana Vrdoljak - Vanna koja se dobro snašla u novoj profesiji prateći scenarij svojega supruga Andrije.

Vanna se nada se da će ipak sljedeće godine s albumom "Hrabra kao prije" sjediti među dobitnicima. Gromoglasan pljesak izazvala je zanimljivom mješavinom popularnih refrena izvođača koji su sinoć nagrađeni za svoju nakladu u 2003. godini. Tako smo čuli Vannu kako pjeva Škorinu "Šumi šumi, javore", Gibonnijev "Libar", Nininu "Takvi kao ti", Karanovu "Ostani", Danijelinu "Ide mi u životu", pa i Bulićevu "Da Bog da se i ti udala". Prva dodjela novoutemeljene nagrade strukovnih udruga najtiražnijim glazbenicima tijekom jedne kalendarske godine otvorena je zvukom stare gramofonske ploče i izvornom verzijom "Marijane" Vlahe Paljetka. Priredbu su obilježili problemi s nedostatkom izvođača, i to onih čija su izdanja postigla najviše naklade. Gibonni, dobitnik Dijamantne ploče i jedna od najavljivanih najvećih zvijezda priredbe, otkazao je nastup zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Svoju Dijamantnu ploču za album "E, moj narode" nije preuzeo ni Thompson koji se u korizmi kao i svake godine odrekao nastupa i otputovao u Kanadu, a Zlatna ploča za album "Gori Borovina" nije dodijeljena ni Mati Buliću koji je nastup otkazao zbog bratove smrti. Severina je na Zlatnoj ploči koju je osvojila s više od 30.000 prodanih primjeraka albuma "Virujen u te" zahvalila samo preko videozida, a na isti način zahvalio je i rapper 50 cent, dobitnik nagrade za inozemno izdanje. Gibonni se publici javio telefonski, a Nina Badrić nije se pojavila zbog neodgodivog puta, pa je na scenu morao uskočiti Massimo. S Oliverom Dragojevićem otpjevao je dijelove Gibonnijevih pjesama i oduševio publiku.

Dijamantnu ploču za prodaju albuma "Kao da te ne volim" Goran Karan primio je od Siniše Škarice.

Platinaste ploče za više od 30.000 prodanih primjeraka dobili su Miroslav Škoro za album na kojem se nalazi i hit "Milo moje", Oliver Dragojević, Colonia (Izgubljeni svijet), a Zlatne za naklade veće od 15.000 primjeraka Dalmatino, Danijela, Mate Bulić, Severina, Nina Badrić, Colonia (Dolazi oluja), Gibonni (24 karata), Mladen Grdović (18 zlatnih hitova). Od stranih izdanja uz popularnog američkog rappera nagradu je zaslužio i pijanist Maksim Mrvica. Za jednoipolsatnog programa prikazivani su kratki filmovi Tonka Jovića i Dražena Vrdoljaka o hrvatskoj diskografiji u posljednjih 80 godina. Publiku je na noge digao i Daniel Popović otpjevavši svoj eurovizijski hit "Džuli", najprodavaniju ploču svih vremena za koju mu je i uručeno posebno priznanje. Orkestrom koji je pratio nagrađene dirigirao je Josip Cvitanović.

Lejla Dervoz

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije