Obožavatelji jedva čekaju

Mišo Kovač uskoro će nastupiti u Splitu, otkriven je datum i lokacija njegovog koncerta

Zagreb: Mišo Kovač u prepunoj Areni održao koncert  "Samo nas nebo rastavit može"
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/9
18.04.2022.
u 16:25

Zadnji koncert u Splitu glazbena legenda je održala prije četiri godine u Spaladium Areni.

Mate Mišo Kovač u Splitu je prije četiri godine u Spaladium Areni održao koncert za pamćenje, a ove godine vraća se svojoj splitskoj publici. Nagađalo se kako će koncert održati na Poljudu, a kako 24 sata doznaje glazbena legenda će koncert održati na starom Hajdukovom placu i to 5. lipnja ove godine. 

Ovo mjesto je važno za Hajduk kojeg podržava i Mišo jer je na Hajdukovom placu 3.149 utakmica, od kojih je Hajduk dobio 1.982, izgubili su 689 i 478 odigrali neodlučeno, prema informacijama koje su dostupne na Wikipediji i ovo igralište je Hajduku bilo dom od  1911. do 1979. godine. Vjerujemo kako će Mišo ovom prigodom otpjevati i pjesmu "Ja ne mogu drugo nego da ga volin". 

Riječ je o prepjevanim stihovima Mišine pjesme "Ja ne mogu drugo nego da je ljubim". Ti stihovi sada idu ovako „U danima sretnim u danima grubim, ja ne mogu drugo nego da ga volin. Jer Hajduk je ono što me čini sretnim. Ja ne mogu drugo nego da ga volin”, a uglazbljeni su i sada će ostati sačuvani u novoj verziji koju supotpisuje splitski autor i glazbenik Saša Antić.

Godine 1975. Hajduk je osvojio prvenstvo, a Mate Mišo Kovač pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom „Ja ne mogu drugo nego da je ljubim“. Vjerojatno tada nije mogao ni zamisliti da će prošle godine,  46 godina kasnije na poziv Hajduka imati priliku otpjevati navijačku verziju refrena koji se od sredine osamdesetih godina redovno ori s tribina na utakmicama njegova najdražeg kluba.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar MalenaB.
MalenaB.
17:13 18.04.2022.

Treba znati kad ....stati i povući se dostojanstveno ..

TT
tik tak
16:54 18.04.2022.

Svaka čast Miši ali čovjek više ne može niti govorit a kud li pjevati....

RA
radolizem
17:48 18.04.2022.

Mišo ne treba ni pjevati. Dovoljno je da se pojavi na Poljudu, neka još pozovu, Jožu Manolića, Terezu Kesoviju, Ćiru Blaževića, Gertrudu Munitić, Gabi Novak....i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije