PATRIŠA

Mlada pjevačica sudjelovala je u 'Superstaru', objavila prvu pjesmu, a sprema i album

Foto: Igor Cecelja i Sanja Babeli
1/14
23.08.2024.
u 23:30

Mlada pjevačica u lipnju je objavila svoju prvu pjesmu naslova "Dođi" za koju je inspiracija bila neuspješna ljubavna priča.

Novo ime na sceni je glazbenica Patricija Špoljarić Patriša! Naime, mlada pjevačica u lipnju je objavila svoju prvu pjesmu naslova "Dođi" za koju je inspiracija bila neuspješna ljubavna priča.

- Pjesmu sam napisala u pola sata, kada sam prvo smislila zanimljiv refren, te sam samo nastavila i završila je u jako kratkom vremenu. Ideja koja se krije iza pjesme je moj odlazak i bijeg iz odnosa koji mi je donosio nemir - govori glazbenica koja je orijentirana na ljubavnu tematiku, a trenutno radi na svom prvom albumu. No, prije toga, u planu joj je izbaciti još nekoliko pjesama, a drugu pjesmu moći ćemo čuti već tijekom ovog mjeseca. Patricija se za umjetničko ime Patriša odlučila jer joj je to bio nadimak odmalena, a oko njega se puno dvoumila. Odmalena je i u glazbi.

- Moj glazbeni put je krenuo dosta rano jer sam kao mala svake godine sudjelovala na jednom dječjem festivalu, te sam upisala glazbenu školu, školu pjevanja koju i dalje pohađam te sam s dvanaest godina krenula pisati pjesme - opisuje te dodaje da svira nekoliko instrumenata: klavir, gitaru, ukulele i par ritmova na bubnjevima koje bi voljela bolje naučiti svirati. Osim toga imali smo je priliku upoznati i u prvoj sezoni "Superstara".

- Sudjelovanje na "Superstaru" dalo mi je vjetar u leđa te pomoglo da se oslobodim svoje zone ugode, malo se opustim pred kamerama i u medijima, budem što više opuštenija na sceni, uživam i radim ono što volim raditi - kaže. Osim toga, Patriša pjeva i na vjenčanjima, a u crkvi pjeva odmalena.

1/14

- U osmom razredu sam se uključila u župnu framu, vjersku zajednicu koja se trudi i pokušava živjeti i slaviti Krista poput svetog Franje Asiškog. Budući da sam dugo bila framaš i stalno sam pjevala u crkvi, uskoro sam počela s pjevanjima na vjenčanjima u crkvi - objašnjava djevojka koja je tijekom pandemije pokrenula i TikTok te tako dobila brojne simpatizere.

- Sakupila sam nekoliko tisuća pratitelja, brojka je krenula rasti pa sam nastavila s objavljivanjima – objavljujem obrade pjesama, a od nedavno i svoje pjesme - govori te dodaje da najviše sluša našu domaću glazbu.

- Izdvojila bih Olivera, Gibonnija, Niku Turković, Lu Jakelić, a od stranih Eda Sheerana, Billie Eilish, Dua Lipu - pojašnjava. U slobodno vrijeme bavi se sportovima poput košarke, rolanja i plivanja, crta na platnu te obožava putovati, a na putovanje se upućuje kada god ima mogućnosti. Osim toga, Patriša je od jeseni i studentica, a između srednje škole i fakulteta uzela je godinu pauze kako bi se posvetila glazbi.

VEZANI ČLANCI

 

- Prije godinu dana sam bila maturant te sam odlučila pauzirati jednu godinu, zaposliti se i više se fokusirati na glazbu. Tako sam i dosta imala vremena pisati i raditi na svojem prvom albumu koji je u pripremi... A sada nakon godinu dana sam odlučila upisati faks - ističe pjevačica koja kao najveću podršku na svom putu ističe obitelj.

- Oni su od početka uz mene i nikada nije prestala vjerovati u mene, i naravno tu su moji prijatelji koji me bodre na glazbenom putu i s nestrpljenjem iščekuju svaku novu pjesmu koju pripremam - istaknula je.

 

VIDEO Petra iz 'Braka na prvu' otvorila dušu i otkrila pozadinu prekida te koliko je stvarno kg skinula

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije