Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak život

Mnogima je ova scena u 'Smogovcima' najdraža, a znate li što se dogodilo glumcu koji je igrao 'Nosonju'?

Foto: Youtube Screenshot
1/3
26.06.2024.
u 20:30

Bio je zaposlen u kazalištu 'Trešnja' no dobio je otkaz nekoliko godina prije smrti. Umro je 2000. godine, imao je samo 48. godina, a mediji su pisali da je prije smrti jako teško živio.

Serija 'Smogovci' mnogima je još uvijek jedna od najdražih domaćih serija. Brojnim Hrvatima je obilježila djetinjstvo, a neki se još i danas rado sjećaju svih smiješnih scena. Puno glumaca ljudima koje su 'Smogovci' proslavili su i danas omiljeni. No, nažalost ima i onih koji su u međuvremenu preminuli. Jedan od njih bio je i Đorđe Rapajić. Rapajić je u seriji igrao Nosonju, Dadinog (Alin Kavur) tatu.

Rođen 1954. u Titovoj Korenici, Đorđe je bio kazališni, filmski i televizijski glumac. Oni koji su ga poznavali opisivali su ga kao pravog boema. Bio je zaposlen u kazalištu 'Trešnja' no dobio je otkaz nekoliko godina prije smrti. Umro je 2000. godine, imao je samo 48. godina, a mediji su pisali da je prije smrti jako teško živio i da je umro u neimaštini. 

 

VEZANI ČLANCI:

Rapajić je uz Akademiju diplomirao i šumarstvo. Ovo su samo neke od njegovih televizijskih uloga. Naime, glumio je u ostvarenjima kao što su: “Zlatko i detektivi” kao Albert (1992.), “Operacija Barbarossa” kao taksist (1990.), “Inspektor Vinko” kao roker br. 2 (1984.), “Zamke” kao vodič Adam (1983.), “Kiklop” kao ulični intelektualac (1983.), “Poštanski sandučić” kao Pero (1982. – 1992.), “Smogovci” kao Nosonja (1982. – 1992.), “Nepokoreni grad” kao Josip Čuljat (1982.). Prije tri godine načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač objavio je da je jedna ulica u Korenici dobila naziv po glumcu. Serija "Smogovci" bila je jako popularna i snimljeno je 38 epizoda, koje su emitirane tijekom šest sezona. Posljednja epizoda emitirana je 1997. godine. Radnja serije pratila je obitelj Vragec na zagrebačkoj Pešćenici. U seriji je Nosonjinog sina glumio Alin Kavur koji je ulogu u 'Smogovcima' dobio kada je imao devet godina. 

- Jednog dana usred predavanja došao je režiser Milivoj Puhlovski s nekoliko ljudi i rekli su da trebaju dečka za ulogu Dade. Nisam se sramio, a glumiti sam znao jer sam pohađao ansambl dječje drame. Imao sam sreće jer imam malo veći nos, a tata mi se u seriji zvao Nosonja - ispričao je jednom prilikom Alin, a otkrio je i kako mu je najdraža epizoda bila ona  kad mu je tata Nosonja kojeg je igao pokojni Rapajić, pao među lavove. 

VIDEO Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

1/61

 

Komentara 5

PE
Pericabad2
09:54 27.06.2024.

Rodjen 1954., umro 2000., a imao 48 godina... hehe

KR
Krolo
15:19 27.06.2024.

Legenda, najbolji je bio u Smogovcima kad je pripremao šumske gljive za dedu, uz pjevušenje: Nema te više djedice..... u ovoj sceni mu deda vraća....

AV
avangero
07:52 27.06.2024.

Lik je pod zadnje bio teški alkoholićar, i zbog toga je i dobio otkaz, ali se to u tekstu vješto skriva, ali se istiće da je bio srbin iz titove Korenice, titova je jako bitna stvar za tekstopisca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije