izdaje kuharicu

Nada Rocco: Uz sirovu hranu u 67. godini osjećam se bolje no ikada

rocco
Foto: Nova TV
1/5
08.04.2014.
u 10:22

Jedem sve voće i povrće, zatim alge, proklijale žitarice bez glutena, puno klica te orašaste plodove koji su fantastična zamjena za meso, kaže vitalna Nada Rocco

– Po meni čovjek uopće ne bi trebao biti bolestan kad bi se pravilno hranio jer je prehrana najbolja preventiva bolesti. I Hipokrat je liječio sirovom hranom i govorio “neka tvoja hrana bude tvoj lijek i neka tvoj lijek bude tvoja hrana” – kaže umirovljena glumica Nada Rocco, koja već desetak godina uživa u blagodatima prehrane bez termičkih obrada. U 67. godini osjeća se bolje nego ikada.

Fantazija od torte

– Ovo je najbolje razdoblje moga života! Osjećam se slobodno, svaki mi je dan prekrasna igra i avantura i jako sam sretna – smiješi se Nada.

Priprema sirove hrane pomogla joj je da pobijedi zdravstvene probleme.

– Nakon samo mjesec dana na sirovoj hrani krvna mi se slika toliko poboljšala da se i liječnica iznenadila. Poslije pet mjeseci osteoporoza se vratila u osteopeniju, dakle stanje se popravilo, nisam više imala problema sa sinusima i nestale su alergije. Postala sam puno energičnija, odlično sam spavala i probava mi je bila fantastična – ističe.

Svojim umijećem pripreme sirovih jela oduševljava i žiri showa Celebrity MasterChef Nove TV. Prošli su tjedan pali na koljena pred Nadinom ukusnom i zdravom tortom od limete.

– Torta od limete zaista je posebna jer su u kremi veliki komad đumbira i limetin sok, a kombinacija tih namirnica daje vrlo zanimljiv i potpuno nov okus – objašnjava Rocco.

>>Ako ćemo se još malo družiti, možda me uspiješ nagovoriti!

Sudjelovanje u kulinarskom showu, dodaje, ne doživljava kao natjecanje.

– Celebrity MasterChef za mene je lijepo druženje i igra. Glumci su vječita djeca, vole istraživati, igrati se i eksperimentirati. Kad su mi rekli da je emisija humanitarnog karaktera, odmah sam pristala – govori Nada pa otkriva koje su namirnice svakodnevno na njezinu meniju.

– Jedem sve voće i povrće, zatim alge, proklijale žitarice bez glutena, puno klica te orašaste plodove koji su fantastična zamjena za meso jer su izuzetno bogati bjelančevinama i to puno kvalitetnijima od onih u mesu. Izbacila sam mliječne proizvode jer stvaraju sluz u organizmu i od tada nemam problema sa sinusima. Upotrebljavam zobeno i rižino mlijeko, a i radim ga od orašastih plodova i sjemenki – kaže i savjetuje:

Kuharica izlazi uskoro

– Ako ljudi nisu u stanju sasvim prijeći na sirovu hranu, mislim da bi trebali barem dvaput godišnje biti na sirovom i očistiti organizam. Nada ne živi isključivo na sirovim obrocima, kombinira ih s ayurvedskom prehranom i makrobiotikom, a svoj put prema pronalasku savršenog načina prehrane ispričat će u vlastitoj kuharici “Moje sirove strasti”, koja bi trebala izaći za 15 dana.

Komentara 1

Avatar DŠ.....
DŠ.....
22:41 08.04.2014.

Kineska medicina preporučuje kombiniranje sirove i kuhane hrane. Glavni su obrok žitarice punoga zrna i povrće. Inače, tek 3 posto ljudi ima problema s glutenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije