Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hrvatskoj

Najomiljeniji bend u regiji vraća se na scenu! Plavi orkestar najavljuje povratničku turneju

Foto: Promo
1/25
25.04.2024.
u 12:45

Prvi put nakon pet godina, Plavi Orkestar nastupit će 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji , 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna  u Vrsaru.

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar, za mnoge najomiljeniji bend u regiji, vraća se na scenu! Prvi put nakon pet godina, Plavi Orkestar nastupit će 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji , 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna  u Vrsaru

Karijeru Plavog orkestra obilježili su veliki hitovi poput antologijskih pjesama: "Suada", "Kaja", "Bolje biti pijan nego star", "Sava tiho teče", "Zelene su bile oči te", "Kad mi kažeš 'paša'", "Ako su to samo bile laži", "Odlazim", čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju. 

Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta "Novi primitivci", u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i još neki drugi kultni sarajevski glazbenici. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja. Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata. 

Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri,  mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali su vječni evergreene na ovim prostorima. Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih producent Tomislav Kašljavić.

VIDEO Švedska veleposlanica u Hrvatskoj ugostila Baby Lasagnu uoči Eurovizije

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
13:17 25.04.2024.

Što bje Bijelo d. u rocku , u bivšoj državi, to bje Plavi o. u popu. Epitet : pastirski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije