Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nakon 10 godina Plavi orkestar u zagrebačkoj Areni

plavi orkestar
Arhiva VL
13.10.2009.
u 07:34

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pop bendova u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, sarajevski Plavi orkestar nastupit će prvi put poslije 10 godina u Zagrebu 13. ožujka 2010. u Areni Zagreb.

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pop bendova u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, sarajevski Plavi Orkestar, 2010. godinu obilježit će novim pjesmama i velikom povratničkom ex-Yu turnejom.

U Zagrebu, čuvena sarajevska grupa, nastupit će prvi put poslije 10 godina i to 13. ožujka 2010. u Areni Zagreb.

Bend Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu, a kritičari ga ocjenjuju kao "kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih".

Plavi Orkestar je do sada izdao osam albuma, prodanih u pet milijuna kopija te obišao svijet na mnogobrojnim turnejama s više od 1500 koncerata. Posljednji put su se na sceni pojavili 2000. godine.

Karijeru Plavog Orkestra obilježili su veliki hitovi, poput antologijskih pjesama: Suada, Kaja, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te, Kad mi kažeš paša, Simpatija, Ako su to samo bile laži, Odlazim, kao i mnoge druge pjesme, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

Iako ih nije bilo dugo u javnosti, Plavi Orkestar je posljednjih godinu dana posvetio svom novom albumu i pripremama za veliku ex-Yu turneju. Već od sredine studenog svi ljubitelji Plavog Orkestra moći će uživati u njihovoj novoj pjesmi Amerika. Novi album, koji će osim pjesme Amerika donijeti još novih velikih hitova, izlazi početkom veljače 2010. godine.

Karte za ovaj veliki glazbeni spektakl se mogu kupiti od ponedjeljka 12. listopada na svim prodajnim mjestima Eventima.

 

Ključne riječi

Komentara 10

BG
bgcd
12:09 13.10.2009.

maraton,kad bi bio malo bolje upoznat ne bi tako pricao ili jesi samo se pravis naivan, u BG je sad pevala Colonia,uskoro Severina,Graso,Boris,ima li kraja,jedino skidam kapu Oliveru koji je rekao da nece pevati u SRB i tu mu skidam kapu jer je od reci.a da ne govorim ranije da iz BG nisu izlazili Magazin,Karan itd,jedino jos nam fale klape i kajkavske popevke,dosta vise aman zaman,ali kad malo bolje pogledam nisu oni krivi,krivi smo mi sto im punimo dvorane i dzepove.

BG
bgcd
15:08 13.10.2009.

maraton,smeta ti suada i pasa pesme koje su nastale u ex- yu ali zato ti ne smeta Halid dva dana u zG,zbog takvih a i da se ne bi zamerio u hr Cola ne peva veliki hit april u BG,sve u svemu zalosno.

MA
maraton
11:49 13.10.2009.

E da nije ono \"Suada\" i \"paša\" hrvatski jezik bi stvarno bija siromašan, a posebno uz ove jugoslavene koji nam ponovo dolaze govorit \"ko nas rastavi i zavadi - pa bilo nam je dobro\".Ako nas oni zabavljaju onda smo jadni a Zagreb još jadniji.Sav škart iz bivše države dolazi u Zagreb ili cilu Hrvatsku a mi in stavljamo crveni tepih ka i onim glumcima iz BiH a uvik napadaju Hrvate, a mi njima dajemo medijske prostore i publicitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije