Patti Yasutake

Nakon borbe s bolešću, preminula je glumica najpoznatija po ulozi medicinske sestre u 'Zvjezdanim stazama'

Foto: Youtube Screenshot
1/7
07.08.2024.
u 11:46

Patti se pojavila u četvrtoj sezoni serije Zvjezdane staze: Sljedeća generacija 1990. godine, a kasnije je ponovila svoju ulogu u filmovima Zvjezdane staze: Generacije (1994.) i Zvjezdane staze: Prvi kontakt (1996.). Također je posudila glas za videoigru Star Trek: Armada II iz 2001. godine.

Glumica Patti Yasutake, najpoznatija je po ulozi medicinske sestre Alysse Ogawe u franšizi Zvjezdane staze, preminula je u 71. godini života. Glumica se borila s rakom, a tužne vijesti potvrdio je njezin dugogodišnji menadžer i prijatelj Kyle Fritz. "Uživali smo dok smo radili zajedno. Nedostajat će mi njezin talent i upornost, ali najviše od svega njezino prijateljstvo", izjavio je Kyle.

Podsjetimo, Patti se pojavila u četvrtoj sezoni serije Zvjezdane staze: Sljedeća generacija 1990. godine, a kasnije je ponovila svoju ulogu u filmovima Zvjezdane staze: Generacije (1994.) i Zvjezdane staze: Prvi kontakt (1996.). Također je posudila glas za videoigru Star Trek: Armada II iz 2001. godine.

Njezina posljednja uloga bila je u Netflixovoj seriji Beef u kojoj je utjelovila lik Fumi Nakai. Beef je odmah po izlasku zaokupila pažnju pretplatnika Netflixa. Nekoliko tjedana provela je u trendingu diljem svijeta, a recenzije gledatelja su odlične. Serija Beef je početkom ove godine dobila čak tri Zlatna globusa. Serija je pobijedila u kategoriji najbolje miniserije, antologijske serije ili TV filma, a Steven Yeun i Ali Wong dobili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Dodajmo da je glumica rođena i odrasla u Los Angelesu, a tamo je i diplomirala glumu. Osim televizijskih uloga, glumila je i u kazalištu.

GALERIJA Thompsonu je koncert u Imotskom bio prvi nakon dvije godine, a ovako ga je dočekala publika

1/35
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije