UPUTIO APEL

Darko Rundek obratio se Andreju Plenkoviću, moli ga za pomoć: 'Spasite, prije nego bude prekasno'

30.1.1956. Zagreb: Rođen Darko Rundek
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/24
07.08.2024.
u 10:51

Glazbenik je pokazao veliko srce te organizirao čak i besplatan koncert s prijateljima pored rijeke Une, a apelirao je i da Andrej Plenković hitno reagira kako bi zaustavio gradnju brane na rijeci Uni.

Na društvenoj mreži Instagram jučer je glazbenik Darko Rundek objavio fotografiju s prosvjeda protiv izgradnje hidroelektrane na izvoru Une te uputio molbu premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Naime, poznati je glazbenik s brojnim građanima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Donjoj Suvaji kod vrela rijeka Une odlučio podržati prosvjed koji su organizirale nevladine organizacije "Spasimo Unu" i "Balkan rivers". Rundek je objavio fotografiju kako nosi karton, odnosno transparent s napisom "Una ja jesam tvoj sin", a njegova objava privukla je veliku pozornost javnosti. 

"Dragi Plenkoviću, poruka s vrela Une. Molim vas da spasite rijeku Unu prije nego što bude prekasno. Ova jedinstvena i prekrasna rijeka je ugrožena iako je pod zaštitom. Kod njena izvora u Hrvatskoj počela je prije dva tjedna izgradnja brane i svaki dan radova nanosi nepopravljivu štetu rijeci i njenom eko-sustavu", napisao je Rundek te apelirao da Andrej Plenković reagira. 

 

 

FOTO  Darko Rundek, zajedno s prijateljima, održao je besplatan koncert u borbi za očuvanje rijetkog prirodnog resursa – rijeke Une. 

30.1.1956. Zagreb: Rođen Darko Rundek
1/18

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

30.1.1956. Zagreb: Rođen Darko Rundek
1/43

 

Naš glazbenik prekinuo je svoj odmor kako bi se pridružio prosvjedima, a nedavno je na istom mjestu održao i akustični koncert kako bi skrenuo pozornost na potencijalno uništavanje rijeke Une. – Objektivno, nema nikakvog razloga za gradnju te hidroelektrane, osim nekih lokalnih mućki, koje bi trebalo što prije spriječiti. Ovo je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj da se nešto gradi, ali mislim da je to trend kojem ćemo, nadam se, uskoro stati na kraj – izjavio je tada Rundek. 

 

VIDEO: Nedavno se oženio Matija Cvek, a zasjao je u ružičastom odijelu

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
11:16 07.08.2024.

Udruga Balkan rivers?

Avatar R2D2
R2D2
18:59 07.08.2024.

Od kuda se taj jugos sad pojavio?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:38 07.08.2024.

Za vrijeme Domovinskog rata šetao si mirno Amsterdamom a sada si se vratio da nam govoriš što da radimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije