KLARA MUCCI

Naša glumica okrenula se pjevačkoj karijeri: 'Bilo je samo pitanje vremena, pomogla je Netflixova serija'

storyeditor/2024-08-11/b1NhyZfg.jpeg
Foto: Promo
1/3
12.08.2024.
u 07:45

“Paperclip” je napet i glasan alternativni pop-singl koji nas uvodi u nadolazeći debitantski album umjetnice koja isprepliće svoja dva svijeta – glazbu i glumu. U pratećem videospotu spaja kaos mračne verzije svakog bića i neustrašive domine vidljive svijetu

Klara Mucci, glumica s međunarodnom karijerom i zvijezda Netflixa, objavila je prvi singl “Paperclip”. Moćna i provokativna pjesma inspirirana je likom fatalne žene koju glumi u hit seriji “Crooks” i predstavlja zvuk koji opisuje kao ruthless mistress pop.

”Left in stitches, who this bitch is, Ruthless Mistress”, pjeva Mucci bez dlake na jeziku. “Paperclip” je napet i glasan alternativni pop-singl koji nas uvodi u nadolazeći debitantski album umjetnice koja isprepliće svoja dva svijeta – glazbu i glumu. U pratećem videospotu spaja kaos mračne verzije svakog bića i neustrašive domine vidljive svijetu. ​​Gradeći priču na bogatom iskustvu glume u filmovima i serijama, poput iznimno uspješnih uloga u Netflixovim produkcijama “Crooks” i “Little Kingdom”, kao i u Cannesu nagrađenom filmu “Murina”, Klara Mucci pronalazi svoje posebno mjesto i u glazbi. Između pauza na glumačkim setovima diljem svijeta, u zadnjih nekoliko godina napisala je više od stotinu pjesama od kojih će neke uskoro ugledati svjetlo dana.

Nedavno ste izdali singl “Paperclip”, koji je inspiriran vašom ulogom u seriji “Pokvarenjaci”. Kako je nastala pjesma, kako ste se odlučili i na glazbenu karijeru?

Glazbena karijera bila je samo pitanje vremena. Dugo se to u meni kuha, a imam gotovo stotinjak napisanih pjesama koje su u različitim fazama razvoja. Svoju glazbu vidim u “erama”. Trenutačno se nalazim u “ruthless mistress” eri koja je snažna, jaka, koketira s hip-hopom i zvukom koji je odvažan i alternativan. Radim i na puno pjesama koje više naginju popu. Ali sada u ovoj “ruthless mistress” eri, inspiriranoj likom fatalne žene koju glumim u “Pokvarenjacima”, imam još puno toga za pokazati.

GALERIJA: Pogledajte spektakl na Hipodromu: Ed Sheeran oduševio 70.000 obožavatelja

storyeditor/2024-08-11/b1NhyZfg.jpeg
1/23

Inače, glazba me oduvijek ispunjavala i bila dio moga života. Od zborova u osnovnoj školi, preko srednje gdje sam radila prve mjuzikle te nastupala u Hrvatskoj i Engleskoj. Tu sam upoznala svoju veliku prijateljicu i suradnicu Mislenu Taslak, a za vrijeme studija na ADU i TTF-u u Zagrebu sam učila pjevanje na Rock Akademiji kod operne pjevačice Martine Klarić.

Surađivali ste i sa Sašom Antićem? Koliko je on doprinio ovoj pjesmi, kako je bilo surađivati s njim?

Sa Sašom sam već imala suradnju na njegovoj pjesmi “Mr. Right” iz 2018. Nedugo nakon toga počeli smo raditi na mojim pjesmama. Dosad se već dosta pjesama nakupilo u različitim fazama produkcije. Na aktualnom singlu “Paperclip” surađuje na produkciji. Imamo sličan ukus u glazbi, pa se i u radu u studiju dobro slažemo i nadopunjujemo.

Pjesma je moderni alter-pop, osjeti se utjecaj ženskih R&B i hip-hop ikona poput M.I.E ili Azalie Banks. Tko su vam inače uzori?

Ne bih baš mogla reći da imam definirane glazbene uzore. Postoje mnogi divni talentirani umjetnici i izvođači koji me na ovaj ili onaj način inspiriraju, sve je isprepleteno mojim glazbenim interesima i pop-kulturom koja me okružuje. Slušam alter-pop, hip-hop, rock možda i najviše, imena poput Massive Attack, M.I.A. ili Gwen Stefany. Možda će to najbolje ilustrirati moja Ruthless Mistress Pop playlista na Spotifyu.

Kako je bilo na snimanju spota?

Budući da sam prvenstveno glumica, snimanje je prošlo u opuštenom i zabavnom tonu, ipak sam tu doma. Tim više što sam snimala s talentiranim ljudima s kojima sam i prije surađivala, poput Marcelle Zanki i Daria Radusina, te dragim kolegama glumcima i plesačima koje znam još od Akademije. Tu je naravno i tim, make-up artist Maja Travinić, dizajnerica i stilistica Helena Šepl te frizer Petar Herak, koji su zaslužni za visoki nivo cjelokupnog estetskog dojma.

 

Imate li i druge pjesme spremne, je li u planu album?

Imam još mnogo pjesama koje će uskoro ugledati svjetlo dana. Pišem ih većinom u pauzama na glumačkim setovima. Gotovo stotinjak napisanih pjesama u različitim je fazama produkcije. Sigurno ću ih objediniti u nadolazećem izdanju, bilo da je riječ o EP-u ili albumu.

Nastavili ste međunarodnu karijeru u seriji “Pokvarenjaci”. Kako je bilo na snimanju serije i što mislite o vašem liku Aline?

Na snimanju serije “Pokvarenjaci” bilo mi je sjajno. Snimali smo u četiri različite države, i to relativno brzo, tako da je bilo zabavno i nimalo jednolično. Lijepo je vidjeti kako je moj lik Aline dobro primljen među milijunima gledatelja koji su se dobro povezali s njim. I cijela serija doživjela je veliki uspjeh i visoku gledanost na Netflixu, bila je u vrhu najgledanijih u 75 zemalja. Upravo je lik fatalne žene Aline inspirirao singl “Paperclip”, posebice s tom “mob wife” vizualnom estetikom, a u spotu za pjesmu čak nosim i njezin kostim iz serije. Pjesma zato savršeno funkcionira kao most između mog svijeta na ekranu i onog iza mikrofona.

Možete li usporediti snimanje za našu i europsku produkciju? Kakve uloge inače volite?

Volim kompleksne uloge s kojima kao publika nikad ne znaš na čemu si. Likove koji nisu ni crni ni bijeli, koji su puni kontrasta. Europska snimanja su veća, internacionalnija, kompleksnija, bogatija, kao i dosta drugih stvari u Europi.

VEZANI ČLANCI: 

Zanimljivo je da ste osim glume studirali i modni dizajn. Na svom prvom filmu ‘An Impossibly Small Object’ već ste jednom spojili modu i glumu. Hoćete li se ponovno baviti modom i spojiti dvije profesije?

Moda je uvijek dio mog života, privatno i profesionalno. Sudjelovala sam i u kreiranju looka za spot “Paperclip”, kroz vizualnu estetiku spota poigrala sam se s percepcijom “mob wife”. Ne isključujem mogućnost da ću možda jednom kreirati svoju vlastitu kolekciju.

Što novo pripremate na glumačkom planu?

Snimanja počinju već od jeseni, više toga je planu i u pripremama. Toliko smijem za sada reći.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije