NAKON 4 GODINE

Nastavljeno suđenje za navodnu pljačku Nikoline Ristović u vili kod Splita: ‘Zvat ću generala Gotovinu!‘

Nikolina i Vidoje Ristović
Foto: Luka Stanzl PIXSELL
1/18
22.10.2024.
u 11:00

- ‘Majmuni, sad ćete vi vidjeti!‘, ‘Sad će doć moji prijatelji pa će vas isprebijati‘ vikao je i prijetio je i da će pozvati generala Gotovinu... Ubrzo su stigla dvojica bajkera, i oni su pitali što radimo, i njima smo rekli ‘svoj posao‘ i da ne mogu dalje prići vili. Kako je vlasnik pozvao policiju, stigla je i patrola pa su se ta dvojica bajkera izgubili, rekao je zaštitar

Na Općinskom sudu u Splitu jučer je krenula rasprava u postupku koji je Nikolina Ristović podigla protiv slovenskog državljanina Roka Gale zbog krađe novca, satova i drugih dragocjenosti vrijednih preko 300 tisuća eura.

Prema optužnici, Gale je u noći s 30. na 31. srpnja 2020. godine iskoristio situaciju dok su bračni par Ristović i njihova djeca bili odsutni iz vile za odmor, koju su unajmili za razdoblje od 19. srpnja do 1. kolovoza, pa je neovlašteno ušao u vilu. Plijen koji je navodno odnio bio je više nego obilat: u optužnici se navodi najmanje 63 tisuće eura u gotovini, muški sat Cvstos, vrijedan 18 tisuća eura, zlatni muški sat Pierre Kunz, vrijedan 25 tisuća eura, sat Rolex Sky Dweler Rose Gold, vrijedan 35 tisuća eura, narukvicu Cartier Love s brilijantima, vrijednu više od 40 tisuća eura, ženski prsten Cartier Panthere, koji vrijedi 24 tisuće eura, i ženski prsten Chopard, vrijedan čak 65 tisuća eura.

GALERIJA: Bivša ministrica pojavila se nakon dugo vremena u javnosti u neobičnoj ulozi

Nikolina i Vidoje Ristović
1/19

Zaštitari koji su svjedočili rekli su da se Vidoje Ristović pozivao i na Gotovinu.

 - ‘Majmuni, sad ćete vi vidjeti!‘, ‘Sad će doć moji prijatelji pa će vas isprebijati‘ vikao je i prijetio je i da će pozvati generala Gotovinu... Ubrzo su stigla dvojica bajkera, i oni su pitali što radimo, i njima smo rekli ‘svoj posao‘ i da ne mogu dalje prići vili. Kako je vlasnik pozvao policiju, stigla je i patrola pa su se ta dvojica bajkera izgubili. Nakon pregovora, jedan policajac i ja smo ušli u vilu s djevojkom i tom ženom, uvijek smo bili zajedno, kako bi iznijeli sve stvari. Nitko cijelo to vrijeme nije prigovorio da nešto nedostaje, da nema nekih stvari - rekao je jedan zaštitar, prenosi Slobodna Dalmacija.

Posebno je zanimljivo bilo na samom početku, kada je odvjetnik Dragan Mijoč koji brani Galu, podnio sudu vrlo zanimljiv dokazni prijedlog.

VEZANI ČLANCI: 

- Predlažem da se od strane navodno oštećene zatraži carinska potvrda o unosu vrijednih stvari iz srpnja 2020. godine. Naime, svaki stranac pri ulasku u RH iz država koje nisu u EU mora prijaviti svu vrijednu imovinu i za to se dobije potvrda. Tražim od navodno oštećene ili Carinske uprave da odgovore da li je u srpnju 2020. godine Vidoje Ristović prijavio unos bilo kakvih vrijednih stvari, a što bi svakako bile stvari iz optužnog akta - konkretan je bio odvjetnik Mijoč.

Inače, svjedok obrane je i Vidojev otac Viktor Ristović zvani Miša Grof, dao je izjave medijima kako smatra da je cijelo ovaj slučaj ‘namješten‘, da nikakve dragocjenosti nisu ni ukradene. Zbog toga se očekuje njegov dolazak na splitski sud (lošeg je zdravlja pa je taj dio upitan), a u međuvremenu je obrana ovjerila njegova saznanja u tom smjeru kod javnog bilježnika u Beogradu gdje Miša Grof živi.

VIDEO: Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali

Komentara 1

Avatar anomander
anomander
13:19 22.10.2024.

O bože koji polusvijet....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije