Zbog najfinijih 'leber' knedlica i odličnom omjeru juhe, povrća i knedli u ajngemahtecu, te simpatične ideje s hajdinom kašom u štruklama, Natalija je dobila pohvale žirija. Za razliku od nje, Bisera baš i nije osvojila žiri svojim kulinarskim umijećem u pripremi bistre juhe i štrukli.
Prvi dan zagrebačke i zagorske kuhinje prošao je bez velikih problema za kandidate. Iako niti zagrebačko-zagorska kuhinja nije njezin teritorij, Anka je napravila dobre štrukle, ali korektan ajngemahtec. Jelena je boljim ocjenama otvorila novi tjedan, Tanja je također odskočila s mjesta osrednje kuharice, dok su muški kandidati ipak malo popustili.
Natalija se pokazala odličnom kuharicom u slavonskom tjednu, a isto je nastavila raditi i u ovotjednom zagrebačko-zagorskom tjednu. Iako je Podravka, Natalija priznaje da ajngemathec juhu kuha i kod kuće, ali ne u tradicionalnom smislu. Žiri je prepoznao njezinu kreativnost u pripremi čak dvije vrste jetrenih knedlica, i pohvalio juhu kao najbolju od svih trinaest kandidata. Iako je naumila napraviti štrukle, Natalija je zapravo ispekla štrudlu kakvu inače radi kod kuće. Žiri je, međutim, zanemario tu sitnu 'grašku' kada je probao njezine štrukle punjene heljdinom kašom…
Za razliku od Natalije, Biserinim jelima zamjera se manjak kreativnosti i truda. Ajngemahtec juha bila je previše natrpana povrćem i knedlama, dok joj štrukle nisu bile niti kuhane niti pečene.
„Natalija je zbilja bila izvrsna. Ja bih to ovako opisao: kada si s nekim 20 godina u braku, dođeš doma s posla, a žena ti skuha ručak, pa sjedneš i jedeš. Nema iznenađenja, nego onak' kak' treba biti“, priznaje Tomislav Špiček.
>> Evelina očarala žiri pitom od jabuka, a Abel sve upropastio konjakom!