Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Nekima su prisjeli okusi Japana: Mogu ti odmah reći da ideš u stres test

Foto: Nova TV
1/9
24.10.2023.
u 23:55

Neki su bili kardinalno loši. Takvi tanjuri nisu dopustivi u top 15, komentirao je Stjepan Vukadin prilikom odabira najlošijih tanjura

Dominikov izbor japanske kuhinje pokazao je slabosti mnogih kandidata, pa će ih petero završiti u eliminacijama. Zvono koje je izabrao skrivalo je namirnice specifične za japansko podneblje - nori algu, tunu i wasabi pastu. U 55 minuta kandidati su morali skuhati jelo koje će oduševiti žiri, ali i sve to dobro prezentirati te lijepo posložiti na tanjur. „Japansku kuhinju smatram najboljom na svijetu. Po mom mišljenju to je najzdravija kuhinja jer su Japanci dugovječni. Nije to slučajno. Jede se dosta sirove ribe i baš mi je draga ta kuhinja“, komentirao je Miroslav kad je čuo što je izabrao Dominik.

S ozlijeđenom nogom, Manuel je bio sporiji, ali Miroslav mu je pomogao s vađenjem namirnica na radnu plohu. Nakon što su svi izašli iz dućana, Stjepan im je priopćio da ih čeka mali preokret, a potom je Damir donio zdjelicu kolačića sreće u kojoj se nalazila sudbina vlasnika kolačića koje je Dominik morao podijeliti ostalim kandidatima. „Obožavam kolačiće sreće, samo da u njima piše nešto sretno“, rekla je Mateja.

Damir im je najavio da, iako se zovu kolačići sreće, sve su samo ne sretni. „Prstohvatom sreće, začini drugima ovaj dan“, pisat će u Dominikovom kolačiću. Kad su otvorili svoje kolačiće, Lara, Sarah, Gaia i Manuel dobili su uputu da se smiju koristiti samo malim nožem. Pet minuta manje dobili su Luka, Ivan, Asmira, Antonia i Petar. Bez dvije namirnice ostali su Miroslav, Ana-Maria, Josip, Ivana i Mateja, a oduzeo ih im je Dominik. „Mislim da sam dobila najgori kolačić. Imala sam planove za mladi luk, ali Dominik ga je uzeo“, rekla je Ana-Maria. One koji su dobili pet minuta manje, Dominik je mogao poslati na galeriju u bilo kojem trenutkom, udarcem u gong, a to je učinio gotovo na samom početku.

Kad se kuhanje već dobro zahuktalo, Dominik je objasnio da je odlučio puno riskirati i da je poneke stvari u hodu promijenio prilikom kuhanja. Možda ga je upravo to koštalo imuniteta. „Fali mi svih nota koje čine Japan“, rekao je Damir nakon što je Melkior primijetio da se u Dominikovom jelu ne osjeti wasabi koji je bio zadana namirnica. Stjepan je istaknuo kako mu ovo jelo neće donijeti imunitet. Iako su dobili uputu da paze na izgled tanjura, Matejin tanjur nije bio ono što je zadatak tražio od njih. „Odmah ti mogu reći Mateja da ideš u stres test“.

Najbolji sushi po ocjeni žirija napravio je Ivan, što ga je jako usrećilo. „Neki su bili kardinalno loši. Takvi tanjuri nisu dopustivi u top 15“, komentirao je Stjepan prilikom odabira najlošijih tanjura. „Mislim da nisam zaslužio ići u stres test“, Miroslav je kazao nakon što je čuo da će se opet morati boriti za ostanak u MasterChef kuhinji. „Ljuta sam ne samo na sebe nego na cijeli svijet“, rekla je Lara koja je imala nerazmjeran omjer glavne namirnice i priloga, nauštrb glavne namirnice. „Mateja i ja smo rekorderi u stres testu. To ima i prednosti i mana“, istaknuo je Miroslav.

Za najbolje tanjure prozvana je „fantastična trojka“ – Sarah, Manuel i Gaia. No pobjedničko je moglo biti samo jedno, a to je bilo Manuelovo jelo te je stoga on osvojio imunitet. „Tvoje je jelo bilo za razinu gore, pogodio si sve okuse Japana i pokazao nam više tehnika od drugih“, objasnio je Stjepan te je Maunelu uručena kartica imuniteta.

VIDEO Gile iz Električnog Orgazma: 'Mediji u Srbiji danas su manje neovisni nego u vrijeme Miloševića'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije