Karlovačko RockOff Festival

Nezahvalnici: Ulazak među 15 finalista nam je veliki kompliment

Nezahvalnici
03.10.2016.
u 13:42

Produkcija ovog festivala na prilično je visokom nivou i mislimo da nam je dobra prilika za dodatnu promociju kao i stjecanje publike - kažu dečki iz benda Nezahvalnici

Od kada traje vaše glazbeno putovanje i djelovanje na domaćoj glazbenoj sceni?
Mi radimo zajedno već godinama. Upoznali smo se kao klinci, a zbližio nas je zajednički interes prema bluesu, countryju, soulu...u suštini prema američkoj korijenskoj glazbi. Moglo bi se reći isto ono što je okupilo i "Stonese" i "Beatlese" ! RnR! Kako smo mi ipak dva dalmatinca, nije se ni moglo ništa drugo desiti nego -Dalmericana!

Što trenutno radite i pripremate po tom pitanju?

Nakon dva objavljena singla, treća pjesma je u konkurenciji za Karlovačko RockOff festival. Nadamo se što boljem prijemu kod publike.Trenutno sviramo po Dalmaciji i pripremamo se za nastupe, a nakon toga idemo u studio snimiti novu pjesmu koja ce biti realizirana kao suradnja sa jednim dobro poznatim glazbenikom sličnog izričaja. Nakon toga idemo na kratku mini turneju po Nizozemskoj, a iza nove godine ćemo dalje nastaviti sa snimanjem novih stvari.

Zašto ste se odlučili prijaviti na Karlovačko RockOff festival i što vam znači ulazak među 15 finalista?

Zato što je produkcija festivala na prilično visokom nivou i mislimo da nam je dobra prilika za dodatnu promociju kao i stjecanje publike, a i u društvu smo nekih dobrih izvođača. Ulazak među 15 finalista je potvrda da nam je tamo i mjesto, a to je samo po sebi kompliment.

 

Jeste li poslušali "konkurenciju"? Što mislite o ostalim pjesmama i izvođačima s ovogodišnjeg RockOff-a?

U pol 9 kod Sabe i Rezerve su mi iznenađenje, te dvije pjesme su mi jako interesantno napravljene. Chasin Milagros sam primjetio kad sam vidio spot na tv-u, a Mangroove znam odavno. Justin Johnson su splitski sugrađani i poznajemo se i osobno.

 Koje pjesme ćete izvesti na nadolazećim koncertima i hoćete li se posebno pripremati za nastup?

Izvest ćemo dosad izdane singlove Kad Me Slome, Moja Sreca, Mozda Me Krene i Kad Nisi Tu, kao i slijedeći singl Sunce Jutarnje, a ovisno o potrebnom trajanju programa i sve ostale. Mi ćemo se na RockOffu predstaviti u ponešto proširenom izdanju, obogaćeni za harmonikaša Srđana Šarića koji je ujedno i redatelj za spot pjesme Možda me krene i Ristu Ibrica iz Plave Trave Zaborava na mandolini i akusticnoj gitari, kao i prijatelja Josipa Radića basista grupe Buđenje. Naš bend je zapravo jedna otvorena forma prijatelja i kolega gdje mi zovemo ljude da po potrebi surađuju s nama. Radi se više o koncepciji 'obiteljskog' benda nego o fiksnom bendovskom članstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije