Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepotica s ekrana

Ni na pragu tridesete Miju Kovačić godine uopće ne zamaraju

mia kovačić
14.10.2012.
u 17:04

Već 10 mjeseci lijepa voditeljica živi na relaciji Zagreb – Moskva gdje je na stručnom usavršavanju, a naučila je dovoljno ruskog da se može snaći u trgovini. Otkrila je da joj u kuhinji ne ide baš najbolje,

Iako će Mia Kovačić u prosincu napuniti tek 30 godina, njezina se životopisa ne bi postidjeli ni mnogo stariji. Osim što je diplomirala dizajn na studiju arhitekture, već godinama je prepoznatljivo TV lice, a okušala se i kao voditeljica na radiju. Trenutačno živi na relaciji Zagreb - Moskva gdje je upisala daljnje školovanje za dizajn, a uz voditeljsku palicu IN magazina, s poznatim stručnjakom za gastronomiju Reneom Bakalovićem na Novoj TV vodi i emisiju “Okusi Hrvatske”.

– Kad sam kretala u ovaj gastronomski projekt jedino sam bila sigurna da je Rene stručnjak za sve što valja u Hrvatskoj i zna kako si ugoditi nepcu. Odmah pri prvom susretu pitala sam ga gdje se može upisati u školu “za Renea Bakalovića” jer je zaista genijalno biti on. Jede samo najbolje, kuša najbolja vina, druži se s uspješnim ljudima – s oduševljenjem priča Mia koja za sebe kaže da je Snjeguljica između devet patuljaka. Naime, u ekipi emisije “Okusi Hrvatske” ona je jedina žena.

Neobični i obrazovani

A iako ju je oduševila raznolikost koju nudi hrvatska gastronomija, iskreno priznaje da se ona s kuhačom ne snalazi najbolje.

– Uživam u hrani i u tome kad mi je netko drugi priprema, a doći će vrijeme i kada ću je ja pripremati. Primijetila sam da su ljudi nemogući kada su gladni, a mislim da su djevojke koje stalno drže dijete uglavnom nedruželjubive – ističe Mia koja za sebe kaže da je pravi svejed. Jedino palenta i hladetina na njezinu jelovniku nemaju šanse, a vjeruje da je upravo konzumiranje raznolike hrane rješenje za dobru liniju.

Iako se okušala u raznim TV formatima, kaže da ne može izdvojiti posebno drag projekt. Svi su joj jednako prirasli srcu, a poštovanje drugih kolega pridonosi tome da se ponosi svime što radi.

– Energija života je ono što me pokreće. Dinamika je u izazovima, novim ljudima, mojoj ekipi – kaže Zagrepčanka koja se zbog školovanja u Rusiji morala odreći posla na radiju. U Rusiji je već deset mjeseci, a svladala je dovoljno ruskog jezika da se može snaći u trgovini ili na ulici. Za Ruse kaže da su neobični i veoma obrazovani, a ne libi se iskoristiti svaku priliku da pohvali Hrvatsku.

Nesvjestica od računa

– Ja sam vjerojatno najbolji ambasador i promoviram našu zemlju gdje god stignem. Zaista mislim da imamo prekrasnu zemlju i jedino nas koči naš mentalitet – priča Mia koja slobodno vrijeme u Moskvi koristi za razgledanje muzeja, parkova i kazališta, te, naravno, druženje sa svojim voljenim Ivorom Vucelićem s kojim je već četiri godine u ljubavi, a koji zbog posla također često boravi u ruskoj metropoli. Kada su pak razdvojeni, sredstvo komunikacije postaje im internet.

– Uvijek kažem da bez Skypea, Wappa i Vibera ne bih mogla živjeti. Povezan si sa svijetom i računi nisu kao nekada. Bilo je situacija prije svih tih čuda kada bih se vratila iz inozemstva da bih padala u nesvijest od računa – priča voditeljica.

I koliko god Mia bila zahvalna sugovornica, kada je pitamo o intimnim stvarima poput braka i planova o djeci, zatvori se u sebe. Kaže, svi oni koji je poznaju, znaju da su to stvari o kojima ne priča. No priznaje, Ivor joj svaki dan priredi slatko iznenađenje.

– Nisam znala da mogu biti tako povezana s nekim i toliko zaljubljena. Svaki dan sve više. I kad mislite da je nemoguće, osjećaji vas iznenade – nježno će lijepa voditeljica koja vjeruje da za sretan obiteljski život nije potrebno žrtvovati karijeru.

– Kada uza sebe imate ljude koji vam pomažu, sve je lako uskladiti. Gledam svoje roditelje koji su nedavno slavili 33 godine braka, odgojili dvije kćeri i pritom imaju nevjerojatne karijere. Nije uvijek lagano, ali se može – kaže.

A plaši li se Mia tridesetih godina u koje će zakoračiti za dva mjeseca?

– Zar već 30? I zaboravim na to. Evo, baš je neki dan jedna Talijanka komentirala moj izgled i pretpostavila je da imam znatno manje godina. Duh mi je mladenački, nisu brojke to što nas definira. Znam i mlađe od sebe koji nemaju u sebi ni kapi energije, ja bih na njihovu mjestu hitno razmislila o svemu. A znam i puno starije od sebe koji su očuvali prekrasan duh i godine ih u tome nimalo ne ograničavaju.

Ključne riječi

Komentara 7

WO
Wolf23
17:55 14.10.2012.

Ova je već nekoliko godina 'na pragu' tridesete :-)

RA
rasplinjač
11:08 15.10.2012.

Rasna.......

Avatar joe1
joe1
18:40 15.10.2012.

netko tek napunio davdeset i koju pa bi trebao bit opterćen godinama..hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije