bio je u krizi

Nicolas Cage progovorio o teškom životnom periodu: 'Imao sam šest milijuna dolara duga'

Press Conference with Nicholas Cage at the International Film Festival & Awards Macau 2018
Foto: Jayne Russell/DPA/PIXSELL
1/5
30.04.2023.
u 23:00

Cage je priznao da je plaća bila ono što ga je u konačnici natjeralo da potpiše ugovore za neke filmove

Holivudski glumac Nicolas Cage (59) imao je jednu fazu u životu kada je morao prihvaćati i malo manjevažne uloge a sve kako bi mogao otplatiti dug. O svemu je pričao gostujući u emisiji "60 Minutes" na CBS-u. Naime, Cage je prolazio kroz financijske poteškoće nakon sloma tržišta nekretnina.

- Previše sam ulagao u nekretnine, tržište se srušilo, a ja se nisam izvukao na vrijeme. Sve sam im vratio, oko šest milijuna dolara - objasnio je 59-godišnji oskarovac i dodao: - Bilo je to mračno razdoblje, ali uloge u filmovima su mi jako pomogle. Posao mi je oduvijek anđeo čuvar. Možda nije uvijek bio uspješan, ali je bio posao.

 

Kako bi se izvukao iz financijske krize, morao je prihvaćati filmove koji su se mogli odmah gledati na kućnim videima, a ne samo one premijerno prikazane u kinu. 

- Čak i ako je film bio malo "bjedniji", bilo mi je stalo do njega -  istaknuo je.

U jednom razgovoru za GQ ispričao je kako su neke njegove uloge bolje prošle, a neke malo manje dobro. 

- Kada sam radio četiri filma godišnje, ipak sam morao pronaći nešto u njima kako bih dao sve od sebe. Nisu svi uspjeli. Neki su bili sjajni, neki nisu - ispričao je glumac 2022. godine.

Cage je priznao da je plaća bila ono što ga je u konačnici natjeralo da potpiše ugovore za određene filmove.

 

- Ne mogu ulaziti u detalje, ali da, novac je faktor. Bit ću potpuno izravan oko toga. Nema razloga da ne budem. Postoje trenuci kada je to više faktor nego što nije. Ipak, još uvijek moram osjetiti da mogu pridonijeti tome da film bude zanimljiv gledateljima - rekao je 2019. za The New York Times.

- Nije tajna da sam u prošlosti napravio neke pogreške koje sam morao ispraviti. Financijske pogreške dogodile su se kada se tržište nekretnina srušilo, a zbog čega sam izgubio lavovski dio zarade. Ali nikada nisam podnio zahtjev za bankrot - ispričao je Cage.

VIDEO Ivana Paradžiković šokirana onim što je vidjela u Americi: 'Najgore od svijeta'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije