Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERTALENT

Nisam striper, ne skidam se, ples na šipci vrsta je akrobacije

26.03.2016.
u 16:29

Zagrepčanin Petar Bruno Basić iz znatiželje se pridružio skupini djevojaka koje su vježbale pole-dance i ubrzo je zagrizao za ovaj sport

U novoj emisiji “Supertalenta” Zagrepčanin Petar Bruno Basić razbit će predrasudu da je pole dance, odnosno ples oko šipke, rezerviran samo za žene. Jednako graciozno i zavodljivo to mogu izvesti i dečki, što će u nedjelju u programu Nove TV gledateljima te žiriju showa i dokazati ovaj 23-godišnji trener fitnessa.

Predrasude o plesu

– Članove žirija iznenadilo je to što se dečko koji pleše na šipci uopće prijavio u show, no bili su očarani. Rekli su mi da se super krećem na šipci, ali i pored nje, odnosno da im je bio lijep i plesni dio moje točke te da nikada ne bi pomislili da se time bavim – kaže nam Petar i otkriva kako se uopće odlučio baviti pole danceom.

– Prije sam se bavio atletikom i trčao duge pruge za klub Dinamo. Pored atletske staze nalazile su se šipke, ali ne za pole dance, nego za vježbanje. Zbog ozljede u jednom periodu počeo sam trenirati na tim šipkama i, za jednog od mojih treninga, na trening snage uz pomoć šipki došle su djevojke koje se bave pole danceom. Upoznali smo se i predložile su mi da probam pa sam odlučio pokušati. Počelo je iz te zezancije, a kasnije sam se ozbiljnije zagrijao za to i počeo kombinirati pole dance i street workout – objašnjava Petar, koji je prije pole dance plesao i na svili. Kaže da je u ovom sportu djevojkama plus što su puno gipkije i fleksibilnije, dok je dečkima prednost to što imaju snagu.

U Hrvatskoj se pole danceom bavi desetak dečki, ali nisu svi od njih zainteresirani da se ovim bave i natjecateljski, većina ih to želi samo isprobati baš kao što to žele i neki moji prijatelji. Znali su me pitati bih li ih naučio osnove na šipci i bili su uvjereni da je jednostavno zavrtjeti se oko šipke, ali nakon što bi to učinili, priznali bi mi da su bili u krivu i da je komplicirano – kaže Petar.

Ne skida se, on je akrobat

Zajedno sa svojom djevojkom, koja također pleše pole dance, ima i fitness-centar.

– Nismo još zajedno plesali na šipci, ali pripremamo se i za to, a inače smo jedno drugom najveća podrška – kaže trener fitnessa, a mi ga pitamo kako ljudi reagiraju kada im kaže da se bavi plesom na šipci.

– Obično je prva reakcija da sam striper, na što im ja onda moram objasniti da nisam striper i da se ne razodijevam, nego da sam više akrobat – objašnjava i poručuje dečkima da se odvaže na pole dance. – Preporučio bih svima onima koji traže izazov i žele probati nešto novo da se bave pole danceom. Svi oni koji misle da su mačo-muškarci i da su najjači brzo bi se razuvjerili kad bi probali ples na šipci!

>> Plesom na šipci mogu se baviti i oni sa 60 godina

Komentara 6

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
17:20 26.03.2016.

Kaj bi se skidao kad dođe gol na pozornicu. Da je u kombinazonu nekog bauštelca ko bi to gledo? Ili u skafanderu da se prenemaže. Moderna prostitucija. Prodaš tijelo da ti ne uđe. Tako i Nives Celzijus prodaje knjige i pjesme pomoču guze i dekoltea,sisa. Ko bi to čito i slušao da nije tako?

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
22:10 26.03.2016.

al najvažnije je da si sav istetoviran,prepun visokoumnih tekstova jer moraš biti kao i ostale ovčice koje su u trendu

DU
Deleted user
20:26 26.03.2016.

Ja da imam takvo tjelo i da to mogu sigurno bi se skidao za zensku publiku i dobro to naplacivao ,a i dodat e usluge mi nebi bile strane 😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije