EMOTIVNOM PORUKOM

Od Alaina Delona oprostio se i Dikan: 'Ako sretneš moju Dolores, lijepo je pozdravi'

Foto: Facebook
1/14
20.08.2024.
u 08:45

Među onima koji su uputili posljednji pozdrav glumačkoj ikoni našao se i poduzetnik Josip Radeljak Dikan, prilikom čega se prisjetio i svoje tragično preminule partnerice Dolores Lambaše.

Proteklog vikenda cijeli svijet pogodila je vijest o odlasku filmske ikone, francuskog glumca Alaina Delona, koji je preminuo u dobi od 88 godina. U međuvremenu od glumca su se oprostili brojni poznati, a njima se pridružio i poduzetnik Josip Radeljak Dikan. On se u svojoj poruci prisjetio tragično preminule partnerice, glumice Dolores Lambaše.

U Facebook objavi napisao je: - Dragi prijatelju Alain, ako sretneš moju Dolores, koja ti se je jako sviđala kao i meni, lijepo je pozdravi i kaži da nam oboje jako falite!? Lijepo nam je bilo družiti se... ČUVALI VAS BIJELI ANĐELI U RAJU! - stoji u opisu fotografija na kojima se Radeljak i njegova obitelj, uključujući Dolores, druže s legendarnim Francuzom. Dikanovu posvetu možete pogledati na poveznici ispod.

Inače, danas 87-godišnji Dikan i 37 godina mlađa Lambaša zajedno su bili od 2009. do 2013. Samo devet mjeseci nakon njihovog prekida, Dolores je tragično stradala u prometnoj nesreći.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, odlazak slavnog glumca najavila su priopćenjem njegova djeca. “Alain Fabien, Anouchka, kao i (njegov pas) Loubo, s neizmjernom tugom objavljuju odlazak svog oca. Mirno je umro u svom domu u Douchyju, okružen djecom i svojom obitelji. Obitelj vas moli da poštujete privatnost, u ovom iznimno bolnom trenutku žalosti”, stoji u priopćenju za javnost.

Delon je bio jedno od najprepoznatljivijih lica europske kinematografije, poznat po svojoj neponovljivoj karizmi, iznimnoj ljepoti i talentu. Svoju blistavu karijeru započeo je 1950-ih godina, a proslavio se nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su "Leopard", "Le Samouraï", "Rocco i njegova braća" i "Le Cercle Rouge". Njegova uloga u "Leopardu", gdje je glumio uz Burta Lancastera, učinila ga je međunarodnom zvijezdom, dok su filmovi poput "Le Samouraï" učvrstili njegov status ikone stila.

GALERIJA: Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

1/37

Delon je bio poznat ne samo po svojim glumačkim sposobnostima već i po burnom ljubavnom životu, uključujući vezu s Romy Schneider. Bio je simbol francuskog šarma i elegancije, a njegova karijera proteže se kroz desetljeća u kojima je postao sinonim za francuski filmski šik.

U privatnom životu suočavao se s brojnim izazovima, uključujući teške zdravstvene probleme u kasnijim godinama života. Iako je njegova popularnost donekle opala s dolaskom novih generacija, Delon je ostao jedan od najutjecajnijih i najvoljenijih glumaca svoga vremena, ostavivši neizbrisiv trag u povijesti filmske umjetnosti.

VIDEO: Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije