GODIŠNJICA SMRTI

Omiljeni glumac iz 'Prijatelja' preminuo je lani, a prije smrti otkrio je kako je potrošio 9 mil. dolara pokušavajući ostati trijezan

Foto: Reuters/Pixsell
1/11
28.10.2024.
u 09:44

Matthew Perry želio je da ga se pamti ne kao Chandlera Binga, njegovog legendarnog lika iz serije "Prijatelji", već kao nekoga tko je pomogao voditi ljude kroz njihove ovisnosti

Želim da me pamte kao osobu koja je dobro živjela i voljela - rekao je Matthew Perry u jednom razgovoru godinu dana prije svoje smrti. Nitko nije mogao slutiti kako će godinu dana kasnije točno na današnji dan ovaj omiljeni glumac iz serije "Prijatelji" preminuti u 54. godini u svom domu u Los Angelesu. Podsjetimo, Perry je 28. listopada 2023. godine doživio smrtonosno predoziranje ketaminom. Godinama se slavni glumac borio sa svojim demonima i problemima s ovisnošću i njegovi prijatelji kažu da je u tjednima prije smrti bio "ljut i zao" i uvjereni su kakvo su takvo ponašanje uzrokovale i injekcije testosterona koje je uzimao u tom periodu, pisali su mediji nedugo nakon njegove smrti. 

Perry je u tom periodu navodno uzimao i tamoksifen kako bi smršavio te lijekove protiv dijabetesa. Njegovi prijatelji tvrde kako je laž da je Perry bio čist zadnjih mjeseci te da se nije riješio svojih ovisnosti.  - Lagao je svima da je čist. Nikad nije bio. To je jako tužno. Znate, najveća laž koju je rekao vjerojatno je bila za sebe - izjavio je njegov prijatelj. Prije smrti pokušavao je prestati pušiti, a njegov pomoćnik koji je provodio većinu vremena s njim rekao je da je pušio oko dvije kutije cigareta dnevno.

VEZANI ČLANCI

Izvješće medicinskog istražitelja pokazalo je kako je glumca, kojeg je proslavila uloga Chandlera Binga u seriji "Prijatelji" koristio samo lijekove i vitamine koji su mu bili propisani od liječnika, ali i lijekove bez recepta. Perry je prethodno pisao o svojoj nesklonosti ketaminu u svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir", rekavši da se često osjećao kao da "umire" tijekom tretmana koje je primao dok je boravio u švicarskoj rehabilitacijskoj ustanovi tijekom pandemije.

GALERIJA Suze, plač i nevjerica zbog smrti Liama Paynea, fanovi se okupljaju ispred hotela u kojem je umro

1/11

- Uzeti K je kao da te udare u glavu ogromnom sretnom lopatom. Ali mamurluk je bio težak i prevagnuo je lopatu. Ketamin nije bio za mene - napisao je u memoarima objavljenima 2022. godine. Perry, koji je 2022. otkrio da je potrošio oko 9 milijuna dolara pokušavajući ostati trijezan tijekom svog života, želio je da ga se pamti ne kao Chandlera Binga, njegovog legendarnog lika iz serije "Prijatelji", već kao nekoga tko je pomogao voditi ljude kroz njihove ovisnosti. - Najbolja stvar u vezi mene, bez obzira na to, je da ako mi netko dođe i kaže: 'Ne mogu prestati piti, možete li mi pomoći?' Mogu reći toj osobi: da, pomoći ću ti i učiniti sve da prestaneš piti - izjavio je to glumac u jednom intervju. Osnovao je Perry House 2013. godine kako bi pomogao ljudima da ostanu trijezni i planirao je pokrenuti zakladu prije svoje smrti. Zakladu Matthew Perry njegova je obitelj pokrenula njemu u čast nekoliko dana nakon njegove smrti.

VIDEO Kasa puna para, tacna puna grama. Ja faca sam glavna, u džipu stakla tamna...Hrvati ovu pjesmu najviše obožavaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije